5
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

Toplu konutlarda sona gelindi

Büyükşehir Belediyesi ile İlkadım Belediyesi'nin 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapmasında Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) tarafından yapılan Hastanebaşı Mahallesi toplu konutlarında sona gelindi.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan 176 dairelik Hastanebaşı Mahallesi toplu konutlarında sona doğru gelinirken, 80 dairelik Selahiye Mahallesi toplu konutlarında ise çalışmaların hızla devam ettiği bildirildi.

"Yıllardır çarpık yapılaşma sorunu içinde boğulan İlkadım Beldesi'nde yaşanan bu değişimler beldenin geleceğine ışık tutuyor" diyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, beldelerinin uzun yıllardan bu yana çarpık yapılaşmayla karşı karşıya kaldığını hatırlattı.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan toplu konut inşaatlarının beldeleri için çok büyük bir kazanç olduğunu vurgulayan Başkan Tok, "Çünkü çağdaş ve modern bir kentin temellerini attık. Ayrıca, 2. Bulvar yolu güzergahı üzerinde kalan eğreti ve kötü binaların kalkması ve gelişmenin önünün açılması için son derece önemli bir yatırımdır. Toplu konut inşaatlarımızın bitirilmesinin ardından 2. Bulvar yolu çalışmalarımız başlayacak.

Şu anda 2. Bulvar yolu üzerinde istimlak edilecek evlerin hesaplamaları yapılıyor, planı çıkarılıyor. TOKİ ile yaptığımız görüşmelerde yeni konut alanlarının gündeme geldi. Hastanebaşı Mahallesi'nde vatandaşa satış yoluyla verilmek üzeri 300 dairelik konut alanı kazandıracağız" dedi.

2. Bulvar yolunun, Necatibey İlköğretim Okulu ile Hastane Mahallesi Camii arasındaki bölümün yüzde 90'ını 2006 yılının sonuna kadar tamamlanacaklarını ifade eden Tok, "İlkadım Beldesi'nin 2. Bulvar yolunun yapılması ve oluşturulan toplu konut alanlarıyla vizyonu değişmeye başlamıştır. Merkeze sadece 5 dakikalık uzaklıkta bulunan bu mahallelerimiz Samsun'un modern yüzü olacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2006 Çarşamba 22:16:54
Güncelleme :8 Şubat 2006 Çarşamba 22:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?