5
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Otel yatırımları sevindiriyor

Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, Samsun turizminin en önemli eksiklerinden biri olan tanıtım konusunda son yıllarda çok olumlu gelişmeler yaşandığını bildirdi.

Şehrin şu an tamamlanma aşamasına gelen en büyük projesinin Baruthane Tümülüsleri Projesi olduğunu dile getiren Mustafa Yavuz, bu projenin Samsun'u Türkiye'nin en önemli illerinden biri yapacağına dikkat çekti.

Tanıtım ve proje çalışmalarının önemini vurguladıktan sonra hizmet anlayışının tanıtımdan da önemli olduğuna değinen Yavuz, "Tanıtılan bir bölgeye gelenler, kolay ulaşım, temiz ve ekonomik konaklama, yeme içme, hatıralık eşya alışverişi gibi hizmetler bekler. Hatta daha da ayrıntıya girersek, yemek yenilen bir yerde mutfağın hijyenine, tuvaletin temizliğine, personelin davranışına bile çok önem verirler. Bunlara dikkat etmeliyiz" dedi.

Gelinen aşamada yapılması gerekenin yatak kapasitesinin ve mevcut tesislerin kalitesinin arttırılması olduğunu ifade eden Yavuz, "Bugün mutlulukla görüyoruz ki, sesimize kulak veren yatırımcılar Samsun'da otel yatırımlarına hız verdi. Şu an inşaatı devam eden 4 yıldızlı bir otel dışında projesi hazırlanmış bir başka otel ve yine Samsun'un önde gelen bir firmasının otel yatırımı için yer aradığını biliyoruz. Hatta Samsun dışından gelerek, yeni otel inşa etmek isteyen yatırımcıların ve franchising yapmak isteyen uluslararası otel zincirleri olduğu bir gerçek" diye konuştu.

Yaklaşık 25 yıldır aynı sayıda kalan yatak kapasitesinin önümüzdeki 2 yıl içerisinde yüzde 40-50 artış göstereceğini dile getiren Yavuz, bunun hizmette ve fiyatta rekabeti getireceğini, gelen misafirlerin Samsun'dan daha mutlu ayrılmasını sağlayacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 5 Mart 2006 Pazar 12:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?