5
Mayıs
2024
Pazar
TURİZM

Samsun'a alternatif turizm

İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Samsun'un eko turizm açısından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

İl genelinde turizm mevsiminin yıl boyuna yayılması için alternatif turizm çalışmaları içinde olduklarını dile getiren Yüksel Ünal, Samsun'un eko turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi. Ünal, "Bu çerçevede Bafra'nın Kolay Beldesi Tirice bölgesinde eko turizm yapılabilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Buraya yap işlet devret modeliyle 3 veya 5 tane örnek ev yaparak, eko turizminin hayata geçmesini sağlayacağız. Şehir gürültüsünden kaçıp buraya gelen vatandaşların sosyal aktivitelerde bulunması için küçükbaş hayvanların olması sağlanacak. Ayrıca, Kızılırmak üzerindeki baraj göllerinde olta balıkçılığı yapılması ve barajda yeşil tur gibi aktivitelerin yapılabilmesi için Kolay Belediyesi yardımda bulunacak" dedi.

Samsun'un tanıtılması için 12 bin adet broşür ve 10 bin adet kitapçık bastırdıklarını vurgulayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, bastırılan broşür ve kitapçıklarının 81 il valilikleriyle turizm ve seyahat acentelerine gönderileceğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 17:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?