17
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Alaçam'da keşkek şöleni

Samsun'un Alaçam İlçesi'nde Keşkek Şöleni ve Yayla Güreşleri düzenlendi.

Bafra Alaçamlılar Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ve Kızlan Tepe Bölmesi Köyü Hüseyin Dede Mevkii'nde düzenlenen Keşkek Şöleni ve Yayla Güreşleri büyük ilgi gördü. 375 güreşçinin katıldığı güreşlerde pehlivanlar birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Finalde Nuri Zengin ile karşılaşan Azim Topal başpehlivan oldu. Kıran kırana geçen güreşler sonuçunda başpehlivanlığı kazanan Azim Topal'a 600 YTL para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi.

Güreşleri, AKP Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni, Suat Kılıç, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, PTT Genel Müdürü Osman Tural, BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Kerim Taşkıran, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Ercan Albayrak, , Alaçam Belediye Başkanı Fırat Anarat, İstanbul Bayrampaşa Bafralılar Derneği Başkanı Süleyman Altunkaynak, Bafra TSO Başkanı Rıdvan Aksoy, Bafra Müftüsü Dursun Ali Şeker, belde belediye başkanları ve vatandaşlar izledi.

Şenliklerde Bafra Belediyesi Mehteran Takımı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Halkoyunları ekibi de, gösteri yaptı. Güreş ağalığı ihalesini 25 milyon YTL ile Hüseyin Çiçek kazandı. Bafra Alaçamlılar Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Çivelek, insanları kaynaştırmak amacı ile geleneksel olarak her yıl böyle etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.

Derneğe maddi ve manevi katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara dernek yönetimi tarafından plaket takdim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 16:13:38
Güncelleme :4 Ağustos 2005 Perşembe 16:20:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?