2
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

TSO'dan ekmek zammına tepki

Samsun'un Bafra İlçesi'nde, 30 YKr olan ekmek fiyatının 40 YKr'a yükseltilmesine, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Rızvan Aksoy tepki gösterdi. 

Rızvan Aksoy, düzenlediği basın toplantısında, olağanüstü bir durum olmadığı halde Bafra Fırıncılar Odası tarafından ekmeğe gereksiz zam yapıldığını belirtti. Aksoy, "Yapılan zammın Ramazan ayında vatandaşı etkilediğini görerek yasal işlem girişimlerine başladık" dedi. 

Bafra'da daha önce 30 YKr olan ekmeğin yeni fiyatı belirlemek için Bafra Kaymakamlığı'nda yapılan istişare toplantısında mesleki oda başkanları olarak ekmeğin 35 YKr olmasını istediklerini anlatan Aksoy, "Olağan bir durum olmadıkça ilçede ekmeğe zam yapılmayacaktı. Buğdaya ve diğer ürünlere zam gelirse ekmeğe zam yapılacaktı. Yaklaşık 4 yıldır buğday aynı para, buğday ununa da zam gelmedi. Bunu çeşitli fabrikaları arayarak öğrendim. Zam olmadığı halde ekmeğe zam yapıldı. 350 gram ekmek 40 YKr olması gerekiyordu. Bafra Kaymakamlığı'na dilekçe vererek, yasal işlemin devamını sağlayacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2006 Çarşamba 18:33:49
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 09:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?