22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

YP'li Şen, "tarımda sorun var"

Yurt Partisi (YP) Bafra İlçe Başkanı Harun Şen, Türkiye tarımının çok önemli yapısal sorunlar yaşadığını söyleyerek, ülkede tarımın yok edilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Tarımda verim düşüklüğünün ve çalışan nüfusun yüksekliğinin her geçen gün arttığını belirten Başkan Harun Şen, "Mevcut iktidar döneminde tarımsal sektörde gelirler çok düştü. Türkiye'de tarım, bugüne kadar siyasi partiler tarafından sadece oy deposu olarak kullanılmıştır. Hükümetler taban fiyatları ile oy deposunu her zaman kendi yanına çekme gayreti içerisine girdi. Bu süreç içerisinde Türkiye tarımda kendine yeter ülke konumundan, ithal eder ülke konumuna düşürüldü. Türkiye'de tarımı yok etmeye çalışıyorlar" dedi.

Ülkede hayvancılığın gerilediğini, köylünün yoksullaştığını öne süren Şen, "Bunun yanında günümüzde en verimli tarım topraklarını sanayiye açma eğilimi var. Tarımsal ürünlerimizi işleyen TEKEL gibi kuruluşlara zarar ettiriliyor. Ormanlarımızı yok etme çabaları yoğunlaştı. Yakın bir zamanda dikte ettirilen Tütün ve Şeker Yasaları'yla ülkemizde tarımın yok edilmeye çalışıldığı açıkça ortaya çıkmaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 16:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?