22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

BOTAŞ'ta "sessiz eylem"

Çarşamba İlçesi Durusu Köyü mevkiinde bulunan Çarşamba BOTAŞ İşletme Müdürlüğü'nde görevli işçiler, 4 gün önce başlattıkları eylemlerini sürdürüyor.

Petrol-İş Sendikası'na üye işçiler, sessiz eylemlerine devam ediyor. İşçiler, 2005 yılı kamu toplu iş sözleşmesi döneminde bazı olmazsa olmaz sorunların halledilmesi için toplu iş sözleşmesinden bir karar bekliyor.
Petrol-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Nejdet Kan, "Sendikamıza bağlı 34 kapsam içi üyemizle Türkiye genelinde 2 bin 20 kişi eylemde bulunuyor. Toplu iş sözleşmelerinde BOTAŞ yönetimi özellikle Adana-Ceyhan'da yaklaşık bin çalışan personelin saha tazminatı ile ilgili sorunlarının çözümü, 2000 yılı girişli yaklaşık 200 kişinin ücretlerinin dengelenmesi gibi konuların yeniden gözden geçirilerek toplu iş sözleşmelerinde çözümünü istiyoruz. Aslında işverenin itirazı bulunmuyor. Ancak BOTAŞ Genel Müdürlüğü kabul etmiyor. Bu ve bunun gibi sıkıntılarımızın giderilmesi için 4 gündür Çarşamba ve diğer illerde sessiz eylem başlattık" dedi.

Eylemin Pazartesi gününe kadar süreceği, sorunların düzeltilmemesi durumunda daha değişik eylemlerle devam edileceği ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 10:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?