23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Tabela vergisi öfkesi

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde belediyenin tabela vergilerine yaptığı zamlar, esnafların dükkanlarının tabelalarını indirmesine neden oldu.

Çarşamba'nın Sungurlu Mahallesi'nde tabelalarını indirmeye başlayan esnaflar, zamma tepki gösterdi. Esnaflardan Galip Sönmez ve Yüksel Karbuzoğlu, tabelaya getirilen yüksek vergiden dolayı dükkanlarının tabelalarını söktüklerini belirtti. Galip Sönmez, "Türkiye'de vergilerle kaçakları ve gelirleri artırmaya çalışıyorlar. Bizler zaten ağır borç ve sıkıntılar altında çile çekerken, gün geçmiyor ki yeni bir vergi çıkmasın. Bakalım daha neler çıkarılacak. Satış yapamaz, borçlarımızı ödeyemezken bir de tabela vergileri bizi sıkıntıya soktu. Bundan böyle tabelalarımıza veda edeceğiz. Zaten satış yapamıyoruz, tabelasız olsun ne fark edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 20:25:06
Güncelleme :29 Eylül 2005 Perşembe 17:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin keleş IP: 88.238.144.xxx Tarih : 15.11.2008 23:44:18

ayıp be vallahi ayıp ekmek yediğin haneye haksızlıktır bu. sen her satışına fiş kesiyormusun kesmiyorsun hangi esnaf kesiyor oradan kazancın var daha yetmezmi vergi kaçakçılarısınız bide tabela söküyorsunuz.halinize şükür edin ekmek yediğiniz çanağa pislemeyin