19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Şeker Fabrikası için destek turu

Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı ve Yönetimi, özelleştirilmesi düşünülen Çarşamba Şeker Fabrikası için destek turuna başladı.

İlçede Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör'ü makamında ziyaret ederek destek isteyen Başkan Kalem, "Şeker-İş Sendikası, şeker fabrikalarının tüm Türkiye'de olduğu gibi Çarşamba'da da kapatılma veya özelleştirilmemesi için sivil toplum örgütleri, odalar, siyasi partilerle ve milletvekillerimizle destek görüşmeleri için görüşmelere başladık. Şeker fabrikalarının özelleştirme çalışmaları düşünülürken, 17-18 şeker fabrikası alıcısı olmayacağı için kapanması gündeme gelecektir. Çarşamba Şeker Fabrikası ise her yıl daraltılan kotalarla 'zarar ediyor' deniliyor. Bu fabrika zarar etmiyor aksine zarar ettiriliyor.

Bu ilçenin can damarı olan ve nefes almasını sağlayan yıllık olarak 40 milyon YTL girdi sağlayan bu dev ekonomi fabrikasının kapatılması veya özelleştirilmesi ilçenin yıllarca geriye gitmesini sağlayacaktır. Bunu istemiyoruz. Bunu için her türlü destek arayışımız ve çalışmalarımız devam edecek. Şeker fabrikalarını kapatmak veya özelleştirmek bu halka en büyük ihanet olacaktır" dedi. Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör de açıklamasında, "Son yıllarda çiftçilerimizi küstürmek için şeker pancarında uygulanan kotalar neticesinde ova orman haline getirilmiştir. Şeker pancarına alternatif olarak çiftçiler fındığa yönelmiştir. Bunu da bu hükümetler sağlamıştır. Oysa şeker pancarı eken çiftçi ekimden sökülme kadar olan zaman içinde cebinden para çıkmadan ekim yaparak en fazla kar ettiği ürün olan şeker pancarı bitirilmektedir. Şeker fabrikamızın kapatılması veya buna imza koymak bu ilçeye en büyük kötülüktür" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2006 Pazartesi 20:39:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Salih Çarşambalı IP: 85.107.110.xxx Tarih : 11.06.2006 08:50:14
Sayın sendika yetkilileri de şunu çok iyi biliyorlar kamuoyuda bilsin resmen siyaset yapıyorsunuz ama millet yemiyor artık bu tür aldatmacayı eğer aksini idda ediyorsanız Sanayi bakanının yayınlamış olduğu genelgeye karşı yalan diye sizde bir yazı yayınlayın yazık çok yazık genel merkezinizin oyunlarına alet oluyorsunuz