2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Tören hazırlıkları sürüyor

Samsun Çarşamba İlçesi Durusu Köyü'nde yapılacak olan Mavi Akım Resmi Açılış Töreni hazırlıkları devam ederken, yerli ve yabancı heyetler de keşif ve incelemelerini sürdürüyor.

Törenin yapılacağı Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonu'nda dev bir çadır kuruldu. Üç lider konuşmalarını, 700-800 kişilik dev çadırda yapacak. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, törenin yapılacağı tesislerde incelemelerde bulundu.

Durusu Köyü'nün eskiden, Çarşamba ve bölgede üretilen ürünlerin deniz yolu ile ulaştırılmasını sağlayan büyük bir iskelenin bulunduğu hatırlatan Başkan Yılmaz, bu köyün bugünde bu görevini Botaş tesisleri olarak doğal gaz alanında sürdürdüğünü kaydederek, "Yöre halkı gibi bizler de buradan çok güzel işlerin yapılacağını umuyor ve çalışmalarımızı yapıyoruz. Üç liderin bir araya gelerek burada yapacağı zirve sonrasında bölgemiz büyük bir girdi kazanacaktır. Ülkemize ve diğer ülkelere hayırlı olsun" dedi.

Öte yandan, Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonu'ndaki çalışmaları, yabancı basın mensupları da takip ederek haber yapıyor.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 10:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?