23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Hayvanlar ahırda yandı

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde, bir muhtara ait besi ahırında çıkan yangında, 16 adet büyükbaş hayvan ve 40 tavuk yanarak telef oldu. Yangında 5 ton fındık, 1 ton mısır ve bin 200 metre köyün içme suyu borusu yandı.


Edinilen bilgiye göre, yangın ilçenin Beyyenice Köyü'nde gece saat 03.30 sıralarında meydana geldi. Köy Muhtarı Necat Şahin'e (46) ait besi ahırında yangın çıktı. Yangında, alevler bir anda ahırın her tarafını sardı. Yangında alevler içinde kalan 16 adet büyükbaş hayvan, 40 adet tavuk, 5 ton fındık, 1 ton mısır ve köyün içme suyu için döşenecek olan bin 200 metre boru yandı. Olay yerine giden itfaiye ekiplerine ise sadece soğutma çalışması işi kaldı.
Yangında büyük çapta maddi zarara uğrayan Köy Muhtarı Necat Şahin, ne yapacağını şaşırdı. Muhtar Şahin, "Allah cana vermesin, mala versin. Ancak, şimdi yanan hayvanlara mı yanayım, yoksa köyün içme suyu için alınan borulara mı? Her şey gözlerimizin önünde kül oldu" dedi.

Yangın haberini alan muhtarın kız kardeşi Fatma Kaya (48), olay yerine geldiğinde gördüğü manzara karşısında gözyaşlarına boğuldu. Fatma Kaya, yakınları tarafından güçlükle yatıştırıldı.
Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 16:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?