23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Muhtaç ailelere yardım

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Samsun'un Çarşamba İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) organizesinde hazırlanan her biri 25 YTL değerinde 600 gıda paketi yardıma muhtaç ailelere dağıtıldı.

Sadece Ramazan ayında değil yıl boyunca yoksul ailelere sahip çıkılması gerektiğini söyleyen ÇTSO Başkanı Yusuf Kefeli, "Yıllardır ciddi anlamda hiçbir yatırımın yapılmadığı ilçemizde işsizlik ileri boyutlara ulaşmış ve buna paralel olarak da yoksulluk artmıştır. Türkiye'nin 5 büyük ovasından biri üzerine kurulu olan Çarşamba İlçesi'nde yoksulluktan bahsediliyorsa, ülke genelindeki durumu düşünmek bile istemiyorum. 'Komşusu aç yatarken, kendisi tok yatan bizden değildir' sözüyle sosyal yardımlaşmanın önemini vurgulayan peygamber efendimiz, zekat verme gücü olan her Müslüman'ı, yoksul insanlara yardıma davet etmiştir. Bu görev sadece kamu kurumlarının, belediyelerin ve sivil toplum örgütlerinin olmamalıdır" dedi.

Kefeli, ÇTSO olarak özellikle Ramazan aylarında yaptıkları yardımların bu yıl da ev ev dolaşılarak gizlice dağıtıldığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2005 Cuma 11:53:02
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 11:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?