1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kaymakam Yücel, muhtarları ziyaret etti

Samsun'un Çarşamba İlçesi Kaymakamı Nurettin Yücel, muhtarların köylerin mülki amiri olduğunu belirterek, köylerin kalkınmasında en büyük rolü oynadıklarını söyledi.

Çarşamba İlçesi'nde 143 mahalle ve köy muhtarını temsil eden Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Veysel Oduncu'dan problemlerini dinleyen Kaymakam Nurettin Yücel, kahvaltı sırasında, "Bir köy geri kalmışsa bunda muhtarın sorumluluğu büyüktür. Muhtarlarımızın girişken, aktif olması gerekir. Köyün neye ihtiyacı varsa ilgili daire müdürlüklerinin kapısını aşındırmalı, kesinlikle karamsarlığa kapılmamalı ve hizmeti alana kadar köyüne dönmemelidir. Herhangi bir aksaklıkta kapımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sonuna kadar açıktır" dedi.

Çarşamba İlçesi'nin köylerinin Türkiye'nin diğer köylerine nazaran oldukça gelişmiş olduğuna da değinen Kaymakam Oduncu, bunda halkın muhtar seçiminde uyguladığı kriterlerin büyük önemi olduğunu kaydetti.
Ziyaret sırasında Emniyet Müdürü Mehmet Karakoç, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, İl Genel Meclis Üyeleri İbrahim Tarım, Durmuş Sezgin ve Mustafa Baş ile muhtarlar hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 13:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?