23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Yol bütçesi 10 kat arttırıldı

AKP Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, Çarşamba İlçesi'nin yol bütçesini 10 kat arttırdıklarını belirterek, ilçede ham yol kalmayacağını söyledi.

Çarşamba'nın Demiraslan, Ordu ve Sofucak köylerini ziyaret ederek köylülerle sohbet eden Mustafa Çakır, vatandaşların yol ve içme suyu talebiyle karşılaştı. Her iki konuda da sadece Samsun'da değil, Türkiye genelinde ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getiren Çakır, Çarşamba İlçesi'nin yol bütçesinin 10 kat arttırıldığına dikkat çekti.

Çakır, "Çarşamba bin 500 kilometreyle Samsun'un en çok köy yolu ağına sahip bir ilçe. Geçen yıl yol için bu ilçemize 200 milyar lira bütçe ayırmıştık, bu yıl bu rakamı 2 trilyon TL'ye çıkardık. Böylelikle bu yıl 150, gelecek yıl da 300 kilometrelik yolu asfalta kavuşturacağız. 2007 yılında ilçemizde ham yol kalmayacak" dedi.

İçme suyu konusunda da pek çok köyün ihtiyacının karşılandığına değinen Çakır, "Su ve yol köylümüzün ana talepleri. Bunları yerine getirmek bizim görevimiz. Bu konuda en çok yatırım alan ilçe de Çarşamba'dır. Çalışmalarımızı canla başla yürütüyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde 850 kilometrelik yolu tamamen asfalt hale getireceğiz" diye konuştu.

Köylerde Kur'an kurslarına devam eden öğrencilerle de sohbet eden Çakır, milli ve manevi değerlerle donatılan gençliğin 21. asrı Türk asrı yapacağını söyledi. Çakır, öğrencilere, "Çok çalışın, kimseyle tartışmayın, insanlarla iyi geçinin, güler yüzlü olun" şeklinde nasihatte bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 16:25:30
Güncelleme :6 Ağustos 2005 Cumartesi 15:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?