16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

'Her türlü kolaylık sağlanacak'

Samsun'un Havza İlçesi'nde termal turizm geliştirilmesi amacıyla, "Tahsise Konu Yatırım Alanlarının Tanıtılması" konulu toplantı düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ancere Otel'de düzenlenen toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Termal Turizm'den Sorumlu Müdürü Gökhan Özok, Havza 25 Mayıs Termal Turizm Merkezi'nin plan durumu ve arazi tahsis koşulları hakkında yatırımcılara bilgi verdi.

Yatırım yapılması konusunda teşvikte bulunan Özok, "Yatırımcılara arazi tahsisi konusunda her türlü kolaylık sağlanacaktır" dedi. Kuyu derinliklerinin arıtılması için çalışma başlatıldığını kaydeden İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal ise, "Bu çalışmayla termal su sıcaklığının 80-100 dereceye yükseleceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Toplantıda, "Termal Turizm ve Jeotermal Uygulamalar", "Havza'nın Jeotermal Potansiyeli", "Termal Turizm İşletmeciliği" gibi konularda anlatıldı. İl ve ilçe ticaret ve sanayi odaları yetkilileri, turizm yatırımcıları, iş adamları derneklerinin ağırlıklı katıldığı toplantıda, termal tesislerde gezildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 00:51:25
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 00:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?