2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Belediyenin kar mesaisi

Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde belediye ekipleri, kar temizliği için seferber oldu.

Greyderlerin şehir içi yol temizleme çalışmaları sonunda yol kenarlarına biriken kar yığınları belediye ekipleri tarafından temizleniyor. Ekiplerin gece-gündüz görev başında olduğunu belirten Belediye Başkanı Osman Özer, ilçede ulaşım konusunda bir mağduriyetin yaşanmaması için çalıştıklarını, kar birikintilerini boş alanlara taşıdıklarını ifade etti. Caddelere öncelik verdiklerini ifade eden Başkan Özer, altyapının zarar görmemesi için dikkatli çalışıldığını, zemine yakın bölüme kadar kepçeyi çalıştırdıklarını, zeminin ise küreklerle temizlendiğini söyledi. Özer, "Mesai mefhumu gözetmeksizin belediyemizin ekipleri çalışıyor. İlçe halkının hizmetindeyiz. Ulaşımın sağlanması için gece-gündüz görevimizin başındayız" dedi.

Öte yandan, ilçe merkezinde 30 santimetre olan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 1 metreyi geçti. 139 köy yolundan 128'inin kapandığı ilçede Kaymakamlık, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin ve Köye Yönelik Hizmet Müdürlüğü'nün araçlarının yolları açmak için gece gündüz çalıştığı belirtildi. 4 greyder ve 1 dozerle yol açma çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Köye Yönelik Hizmet Müdürlüğü Şefi Mahmut Koçak, ekiplerin ara vermeden kar yağışına rağmen çalıştığını, önceliğin grup köy yollarına ve aciliyet arz eden köylere verildiğini söyledi.
Kaymakam Adem Arslan da, köy yollarının açılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, bu konuda her gün rapor istediğini belirterek, yolların açılması için ilgili birimlerin seferber edildiğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 13:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?