22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kursiyerler sertifikalarını aldı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan meslek edindirme kurslarının sergi açılışları, sertifika ve belge törenleri sona erdi. 

10 gün süren sergi açılışlarının son gününde Habifakı, Göl Türkmen, Göl Güney Mahallesi ve Sırbaşmak köylerindeki sergi açılışlarına İlçe Kaymakamı Adem Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Köylerde açılan toplam 40 sergide 800 kursiyer belge aldı. 

Kaymakam Aden Arslan, son sergi açılışı yapılan Sırbaşmak köyünde yaptığı konuşmada, “10 gündür çok yoğun bir şekilde bayram havasında 40 köyü ziyaret etmiş bulunuyoruz. Vezirköprü halkı eğitime ve öğretime gerçekten çok duyarlı. Kendine imkan sunulduğu zaman bunları en iyi şekilde kullanıp fırsatları değerlendiriyor. Eğitim bizim için çok önemli. Çocuklarımızı ve yetişkinlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, iyi imkanlar sunmak devletimizin ve biz devlet temsilcilerinin en büyük görevi. Halk eğitim kursları alanında gerçekten çok üst seviyelere ulaştık. 190 tane halk eğitim kursu açtık. Bunlar yeterlimi? Asla yeterli değil ama göreceksiniz önümüzdeki yıl bu sayıları 200'lere, 300'lere çıkartacağız. Giyim, nakış ve yorgan kurslarından daha farklı kurslar da açıp özellikle gençlerimize gelecek yıllarda meslek edinebilecek beceriyi kazandırmak için gayret göstereceğiz” dedi. 

Belge töreninden sonra serginin açılışını Kaymakam Adem Arslan ve Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun yaptı. Kursiyerler tarafından hazırlanan giyim kıyafetleri davetliler tarafından beğenildi. Merkez sergi açılışının ise 06 Haziran 2007 Çarşamba günü saat 15.30'da Halk Eğitim Müdürlüğü binasında yapılacağı belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 11:19:14
Güncelleme :11 Mayıs 2007 Cuma 11:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut kaya IP: 88.242.245.xxx Tarih : 10.06.2007 10:28:37
VEZİRKÖPRÜ HALKINI DAHA ÇOK SOSYAL AKTİVİTELERDE GÖRMEK ARZUSUNDAYIM.İNANIN BİRAZ OLSUN HASRETİMİ DİZGİNLİYOR VE BENİ SILADA MUTLU KILIYOR.HAZIRLAYAN VE EMEK SARFEDEN HERKESE EN DERİN SAYGI VE SEVGİLERİMİ SUNARIM.