2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Fırıncılar bilgilendirildi

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından, unlu mamuller üreten işyerleri sahipleri ile bir toplantı düzenledi.

İlçe Tarım Müdürlüğü'nde yapılan bilgilendirme toplantısına, Samsun İl Tarım Müdürlüğü Şube Kontrol Müdürü Cihan Eroğul, Gıda Kontrolörü Ayhan Öztürk, Gıda Kontrolörü Mustafa Kocaman, Gıda Mühendisi Güven Altınkaya ve Vezirköprü İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur, unlu mamul üreten 20 işyeri işletmecisi katıldı.

Bilgilendirme toplantısının amacının herkesin AB uyum yasaları çerçevesinde üretim izni alarak, yasalara uygun, hijyen kurallarına dikkat ederek üretim yapması olduğu belirtildi. Yasal değişiklikler konusunda aydınlatılan işyeri sahipleri, mesul müdür ve gıda mühendisi olmadan işyeri çalıştıramayacakları konusunda da uyarıldı.

İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur, belirlenen kriterlere herkesin uymak zorunda olduğunu, yapılan işin toplumun tümünü ilgilendirdiğini belirterek, ceza uygulamak istemediklerini, denetimlerin sıklaştırılacağını ifade etti. Üreticilere rehberlik etmek ve bilgi vermek için yoğun bir çalışma gayreti içinde olduklarını ifade eden Kontrol Şube Müdürü Cihan Eroğul da, AB normlarına uyum yasası çerçevesinde sağlıklı nesiller için belirlenen kriterleri istediklerini kaydetti. Gıda mühendisi Mustafa Kocaman ise, ayrıntılı bir şekilde üreticileri bilgilendirerek personelin sağlıklı olmasını, çalışanların mutlaka Sağlık Portör Muayene Kartları'nın olması gerektiğini vurguladı.

Bu tür toplantıların çok yararlı olduğunu söyleyen unlu mamul üreticileri, eksikliklerini öğrenerek tamamlayacaklarını ve kriterlere uymaya gayret göstereceklerini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 14:43:17
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 14:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?