23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Vekil Çakır'dan balık uyarısı

Samsun'un Yakakent İlçesi'ndeki Balıkçı Barınağı'nı ziyaret eden AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, balık avı yasağının sona ereceği 1 Eylül tarihinde "Vira Bismillah" diyerek Karadeniz'e açılacak balıkçıları, "Bindiğiniz dalı kesmeyin" diyerek uyardı.


Barınakta son hazırlıklarını yapıp denize açılacakları 1 Eylül sabahını bekleyen balıkçıların sorunlarını dinleyen Milletvekili Çakır, "Yasağınız bitiyor. Hadi rast gele. İnşallah bereketli kazançlar elde edersiniz. Ancak, balıklar bilinçli ve belirlenen kurallara göre avlanmalı. Denizleri kurutup, bindiğiniz dalı kesmeyin. Sonra işsiz kalırsınız, siz de biz de üzülürüz. Gelecek nesiller de sizi asla affetmez" dedi.

Balık avı yasağının sona erecek olması sebebiyle 1 Eylül gecesi "Vira Bismillah" diyecek olan Yakakentli balıkçılar son bir kez ağlarını kontrol ederken, Samsun ve ilçelerinde irili ufaklı 400 teknenin ağlarını Karadeniz'e atacağını söyledi. Balıkçılar, "Bu teknelerde ortalama 2 bin kişi rızkını kazanıyor. Seyyar satıcılar ve çalışanların aileleriyle birlikte Karadeniz sadece Samsun'da 5 bin kişinin ekmek kapısı. Karadeniz, bu sezon palamut yönünden çok cömert görünüyor" diye konuştu.

Milletvekili Çakır, palamuttan sonra bol miktarda barbunya, mezgit ve kalkan avlanacağını umut eden balıkçılara, 3 milden sonra trolle avlanabileceklerini hatırlatarak, "Ayrıca balığın peşine düşüp kendinizi Ukrayna ve diğer ülkelerin karasularında bulmayın. Uluslararası sularda avlanabilirsiniz. Geçen yıl bütün balık türlerini bol miktarda yakaladınız. Bereketli bir sezon geçirmiştiniz. İnşallah 2006 Mayıs'ına kadar yine bereketli bir sezon geçirirsiniz" dedi.

Trol teknesinin dümenine geçerek Karadeniz'de gezintiye de çıkan Milletvekili Çakır, bu yıl balık sezonunun çok iyi geçeceğini de kaydetti. "Her Karadenizli gibi balıktan ben de anlarım" diyen Çakır, Yakakent Balıkçı Barınağı'nın büyütülüp modernize edileceği sözünü de verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 16:31:44
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 16:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?