20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Yakakent'te festival coşkusu

Samsun’un Yakakent İlçesi’nde, belediye tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 6. Kültür-Sanat ve Deniz Oyunları Festivali büyük ilgi gördü.

Festivale, AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Yeni, Suat Kılıç, Mehmet Kurt, Samsun Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, Yakakent Belediye Başkanı Radi Şen, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Festival, Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Yakakent Belediye Başkanı Radi Şen, ilçelerinin yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradığını hatırlatarak, "Biz de ilçemizi tanıtabilmek ve ziyaretçilerimize en iyi hizmeti verebilmek için geleneksel hale getirdiğimiz bir festival düzenledik. Festival etkinliklerini deniz oyunları ve yerel yarışmalar diye iki bölümde yapıyoruz. Vatandaşlarımızın coşkulu anlar yaşayacağını düşünüyorum" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç ise ses düzeninin bozukluğundan dolayı mikrofonun azizliğine uğradı. Kılıç, anlatmak istediği duble yol çalışmasını mikrofon arızası dolayısıyla bir türlü anlatamadı. AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ve Mehmet Kurt, Yakakent İlçesi’nde yeşil ile mavinin bir araya geldiğini, festivallerin ise kaynaşmada büyük rol oynadığını söylediler.

Festival çerçevesinde heyecanlı yarışmalar yapılırken, yarışmalara genellikle çocukların katılması dikkat çekti. Cumhuriyet Meydanı ve sahil alanında düzenlenen yarışmaların ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşte Cumhuriyet Caddesi’nden başlayarak, sahilden meydana geri dönüldü.

Deniz oyunları yarışmalarında yağlı direkte, Özgür Çakır birinciliği, ördek yakalama yarışmasında Soner Danacı birinciliği, 100 metre serbest yüzme yarışmasında Ahmet Atasoy birinciliği, kürek çekme yarışmasında birinciliği Zorlu Tekne Grubu kazandı.

Yerel yarışmalar bölümünde ise halat çekme yarışmasını Belediyespor, yoğurt yeme yarışmasını Ezgi Cirit, çuvalla yürüme yarışmasını Ümit Çakır, 10 kilometrelik bisiklet yarışmasını Recep Yetmişbir, yavaş bisiklet yarışmasını Basri Buharalı, maraton yarışmasını Alim Kullukçu, en güzel yemek yapma yarışmasının börek dalında Havva Sonkaya, yaş pasta dalında ise Ayşenur Güntaş kazandı.

AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç ise yemek yapma yarışmasında jüri üyeliği yaptı. Günün aşırı derecedeki sıcaklığında izleyiciler bakarken, yemeği ise jüri üyeleri yedi. Yarışma sonunda dereceye girenlere ödüllerini Samsun milletvekilleri Ahmet Yeni, Suat Kılıç, Mehmet Kurt, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, Samsun Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Yakakent Belediye Başkanı Radi Şen tarafından verildi.

Akşam etkinlikleri sonunda ise festival, müzik eğlence programı, ses sanatçıları Eylem, Taner ve Erdal Şen’in şarkıları ve animasyonlarla sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2004 Pazar 12:59:07
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 10:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
meltem IP: 85.110.180.xxx Tarih : 25.06.2008 13:22:05

harika bir tanım yapmışsınız ama ses yarışmasınıda ekleseydiniz ve resimlerini koysaydınız olsun böylede güzel olmuşşş