18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Din görevlilerinden çağrı

Sinop'ta din görevlileri, cemaatlerine "kan verin" çağrısı yaptı. Sinop İl Müftülüğü'nün talimatıyla il genelinde görev yapan imamlar hizmet bölgelerindeki cami cemaatini ve halkı Peygamber Efendimiz aşkına kan vermeye davet etti. 

Din görevlileri nezaretinde Sinop Kızılay Kan Merkezi'ne akın eden vatandaşlar, kan merkezi önünde uzun kuyruk oluşturdu. Sabahtan öğleye kadar yaklaşık 60 kişinin kan verdiği kampanya kapsamında 200 vatandaşın kan vereceği belirtildi. 

Kampanya hakkında bilgi veren İl Müftüsü Mustafa Balık, kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti. Balık, "Bu yıl Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir karar aldık. Din görevlilerimizle beraber cemaatimizi teşvik edip, yönlendirerek kan bağışında bulunmak istedik. Bunun için merkez ve köylerde görev yapan din görevlilerimizin rehberliğinde vatandaşlarımız sabah saatlerinden itibaren kan vermeye başladı. Kan vermenin sağlık açısından önemini bu zamana kadar hutbelerimizde, vaazlarımızda sürekli anlatıyorduk. 

Güzel bir kampanya oldu. Biz bu etkinliği Ekim ayında gerçekleştirilecek olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında da tekrarlayacağız" dedi.
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 16:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan IP: 85.101.78.xxx Tarih : 8.05.2006 22:50:10
şimdi kocda sinopta akp.li 60 kişimi var kan verme gibi bir etkinliğe katılan ben böyle bir etkinliğe hiç bir şekilde katılmam niye sizin karar verdiğiniz nükleer santıral kararınız karşısına 15000. on beş bin kişi hayır diye bağırıyorsa siz sinop.ta 20000 yirmi bin kişiyle kan verme etkinliği gerçekleştirmeniz gerekir saygılarımla