2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Bakandan yol istedi

Sinop'un Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, ilçenin sorunlarını Ankara'ya taşıdı. Ergün başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve Bayındırlık Bakanı Baş Danışmanı Emrullah Kardeş'i ziyaret ederek, ilçenin problemlerini aktardı.

Başkan Ergün, Ankara dönüşü yaptığı açıklamada, Ankara'da ilk olarak Ayancık'ın en önemli sorunlarından biri olan yol sorununu gündeme taşıdıklarını belirterek, "Ayancık'ın ızdırabının yol olduğunu, yol olmazsa hiçbir şeyin olmayacağını dile getirdik. Bayındırlık Bakanı Faruk Özak'la yaptığımız telefon görüşmesinde de kendisine iletmiş olduğumuz notların acilen cevaplandırması gerektiğini hassasiyetle dile getirdik.

Ümit ediyorum ki, önümüzdeki günlerde Ayancık'ın yol sorunu çözülecektir. Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürü (DLH) Ahmet Arslan'ı da ziyaret ettik. Sahildeki iskelenin tamiri, balıkçı barınağıyla ilgili konuları tekrar gündeme getirdik. Önümüzdeki yıl Ayancık'a mutlaka yatırım yapmayı hedeflediklerini beyan ettiler. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Yusuf Günay'a da nezaket ziyaretinde bulunduk. Bölgemizin bürokratlarından olan Yusuf Günay'ın büyük faydalarını gördük" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 13:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?