18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Baraj, yıl sonu bitiriliyor

Sinop Valisi Zeki Şanal, yapımı süren Erfelek Barajı'nın 2005 yılı sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını, Durağan Hidroelektrik Santrali projesinin de 2005 yılı yatırım programında olduğunu söyledi.

Sinop'ta yürütülen en önemli projelerin başında Erfelek Barajı'nın da içinde yer aldığı Karasu Projesi'nin geldiğini belirten Vali Şanal, projenin can damarı olan baraj inşaatının yıl sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Şanal, "Çalışmalar, ilimizin yoğun bir problemi olan içme ve sulama suyu problemlerini aşmak ve taşkın koruma amaçlı olarak yürütülmektedir. Erfelek Ovası'ndaki 4 bin 364 hektarlık araziyi sulayacak olan baraj inşaatımız devam ediyor. İçme suyu ishale hattı tamamlanıyor. Arıtması da yapılacaktır. Barajın bir an önce tamamlanmasında ilimiz için büyük yarar vardır. Gövde inşaatı da sanıyorum bu yıl sonlarına doğru tamamlanacak" dedi.

Durağan İlçesi'nde yapılacak hidroelektrik santraline de değinen Vali Şanal, "Kızılırmak üzerinde bir enerji santrali söz konusudur. 1986 yılında yatırım programına girmiş, sonra da çıkartılmış, 2005 yılında yeniden yatırım programına alınmıştır. 600 milyon dolar proje bedelli bir yatırımdır. Ülkemiz açısından hidroelektrik santrali büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 12:57:31
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 15:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?