2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Üniversiteliye terör uyarısı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşma yapan GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, öğrencilerine terör uyarısında bulunarak, "Bu zavallılar sizleri kandırmaya, kendi yanlarına çekmeye, huzurumuzu bozmaya çalışacaklardır. Dün olduğu gibi bugünde GOÜ öğrencileri, bu oyunları bozacaktır. Üniversitemizde huzur vardır, güven vardır" dedi.

GOÜ Şehir Yerleşkesi'nde yapılan törene, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selahattin Yıldırım, 48. Piyade Alay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Serhat Özmilli, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, İl Emniyet İhsan Ünal, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende öğrenciler adına konuşma yapan Erol Çağaldoğan, üniversite gençliğinin gündemin takipçisi olduğunu ifade ederek, "Kayıtsız şartsız AB yolunda olmamamız gerektiğini, kutsal vatan topraklarının, devletin çeşitli tesislerinin özelliklede yabancılara satılmasının yanlış olduğunu düşünüyoruz. Türkçe'mizden taviz vermeyeceğimizi, Cumhuriyetimizin önüne hiçbir ifade getirilemeyeceğini, Türkiye'nin mozaik değil bir bütün olduğunu artık herkes anlamalı" diye konuştu.

Açılış konuşmasında öğrencilerine seslenen GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli ise Türk milletini sevmeyenler, büyük devlet, millet olmamızı istemeyen bedbahtların her zaman olduğu gibi şimdi de olacağını belirtti. Prof. Dr. Seyfikli, şöyle devam etti: "Bu zavallılar sizleri kandırmaya, kendi yanlarına çekmeye, huzurumuzu bozmaya çalışacaklardır. Dün olduğu gibi bugünde GOÜ öğrencileri, bu oyunları bozacaktır. Bizim üniversitemizde huzur vardır, güven vardır. Huzuru bozmak isteyen, terör faaliyetleri peşinde koşanlar üniversitemizde dün nasıl en ağır şekillerde cezalandırılmışlarsa bugün de en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Sizler ve bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran Mustafa Kemal Atatürk'e bağlılığımızdan kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Bölücü ve irtica faaliyetlere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz."

Törende konuşan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, çağımızda dünyadaki hızlı değişime ayak uydurabilen ülkelerin 21. yüzyılda etkili ve başarılı olabileceğini ve çağa damgasını vuracağını ifade etti. Vali Nasuhbeyoğlu, "Değişen dünya düzeni içinde ortaya çıkan yeni dinamiklerle baş edebilmek çağımızın en önemli sorunlarının başında yer almaktadır. Bilimsel buluşları, yeni teknolojileri, iş akış planlarını, esnek organizasyonları etkin ve verimli çalışma yöntemlerini de kapsayan bu yeni çağda başarı için 'Üniversite-Endüstri-Devlet' işbirliği kuşkusuz önemli bir anlam kazanmaktadır" dedi. Yapılan konuşmaların ardından açılış dersi Prof. Dr. Yener Okatan tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 12:02:19
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 11:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?