3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

"Hey Onbeşli" dizi oluyor

Tokat'ın kültürel yaşamında önemli bir yeri olan "Hey Onbeşli Onbeşli" türküsünün hikayesinin dizi film haline getirilmesi çalışmalarında sona yaklaşılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin İstiklal Mücadelesi'ni anlatan "Küçük Ağa" dizi filminden sonra en büyük proje olarak gösterilen "Hey Onbeşli Onbeşli" türküsü senaryosunun Türk-Ermeni ilişkilerine tarihsel bir yaklaşımla ışık tutuyor olması nedeniyle başta Başbakanlık olmak üzere Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı, Türk Dil ve Tarih Kurumu, tarihçi ve yazarlar da dahil olmak üzere senaryo yazarı, yönetmen ve yapımcı şirket yetkililerinin katılımıyla Ankara'da gerçekleştirilecek final toplantıları için hazırlıklar sürüyor.

Öte yandan dizinin senaryosunu yazan emekli öğretim görevlisi Emin Ulu ile Vision Ajans arasında, dizi filmin yapım ve yayın haklarıyla ilgili sözleşme imzalandı. Ulu, senaryonun tarihsel gerçeklere göre kaleme alındığını belirterek, "Bu konuda hem ülkemizde hem de uluslararası camiada söylenen tüm sözlere, tartışmalara farklı bir boyut kazandırarak siyasal algıdan uzak, tarihi gerçekle tarihi anlamak ve anlatmak adına dizi film yapılması büyük bir başarı olacaktır" dedi.

Senaryonun içeriği nedeniyle dizi filmin uluslararası platformda yankı uyandıracağını ifade eden Ulu, "Dizi tarihin Tokat'ta bıraktığı izleri en iyi şekilde yansıtırken, Tokat'ın uluslararası tanıtımına da büyük katkı sağlayacağı şüphesiz. Senaryoyu inceleyen yönetmenler senaryo metni karşısında heyecanlarını gizlemezken, bu büyük projenin film haline getirilmesinin Tokat ve Türkiye'nin prestijine büyük katkı sağlayacağı görüşünde birleşti" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 12:19:20
Güncelleme :17 Aralık 2005 Cumartesi 13:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?