3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

3 bin aileye kömür yardımı

Tokat Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından il genelinde yardıma muhtaç 3 bin aileye, 3 bin ton kömür dağıtımı yapılacak.

Kömür dağıtımı sırasında konuşan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, yardıma muhtaç vatandaşlara devletin sıcak elinin uzandığını belirterek, yakacak yardımını başlattıklarını söyledi. Vali Nasuhbeyoğlu, "Devlet eliyle bu imkanlar sağlanmazsa gerçekten sıkıntı içinde oluyorlar. Birinin diğerine yardım etmesi imkanı da olmayan yerlerde işte devletin o sıcak eli bu hizmetlerle devam edecek. Kömür yardımı evlere kadar ulaştırılarak, tutanak karşılığında ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek" dedi.

Bugüne kadar vakıf kanalıyla çok sayıda aileye yardımı yapıldığını ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu, "Özellikle eğitim-öğretim döneminin açılmasıyla beraber 4 bin öğrenciye 120 bin YTL yardım yaptık. Yine Ramazan ayında 2 bin 843 aileye gıda yardımı yerine geçecek şekilde 120 bin YTL yardım desteği verdik. Bundan sonra fakir ve mağdur vatandaşlarımızın sağlığı, eğitimi ve barınmalarıyla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Asıl hedef, SYDV aracılığıyla gelir getirici projelerin artırılması" diye konuştu.

Tokat Pancar Kooperatifi deposunda gerçekleştirilen kömür dağıtımına Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Belediye Başkanı Adnan Çiçek ve daire müdürleri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 13:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?