2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Defterdarlık binası depreme dayanıksız çıktı

Tokat Defterdarlığı hizmet binası, yapılan inceleme ve tespitler sonucu depreme karşı güçlendirilmek üzere boşaltılıyor.


Tokat Defterdarı Sıtkı Topaloğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Kürsü Başkanlığı tarafından Defterdarlık hizmet binasında yapılan incelemelerde, binanın güçlendirilmesi çalışmalarına karar verdiğini söyledi.


Topaloğlu, Defterdarlığın talebi ile inceleme yapıldığını belirterek, "Binadan alınan örnek ve yapılan çalışmalar sonrası güçlendirilmesine karar verildi. Rapor ve projeler tespit edilerek, Bayındırlık Bakanlığı tarafından yapılan ihale sonuçlandı. Defterdarlık binasında yapılacak olan güçlendirme çalışmalarının 4 ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Binada kat sayısında herhangi bir değişiklik olmayacak" dedi.


Topaloğlu, güçlendirilme çalışması yapılacağı için binanın boşaltıldığını ifade ederek, "Defterdarlığımız bünyesinde bulunan Milli Emlak, Muhasebe ve Personel Müdürlüğü, Endüstri Meslek Lisesi karşısında bulunan Toprak Su Araştırma binasına taşındı. Vergi Dairesi ile Gelir Müdürlüğü ise 15 Ağustos 2005 Pazartesi gününden itibaren Karşıyaka Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi yanında bulunan binada hizmet vermeye başlayacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 10:29:42
Güncelleme :11 Ağustos 2005 Perşembe 14:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?