3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Erkekler ne iş görüyor?

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, örnek kadın çiftçilere teşekkür belgesi verdi.

Dünya Gıda Günü dolayısıyla Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, örnek kadın çiftçilerle birlikte Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nu makamında ziyaret etti. Bir süre kadın çiftçilerle sohbet eden Vali Nasuhbeyoğlu, kadın çiftçilerin seracılıkta kullanmak için naylon taleplerine olumlu cevap verdi.

Vali Nasuhbeyoğlu, örtüaltı tarımının önemine değinerek, "100 metrekare yerden kesinlikle yılda 5 bin YTL para kazanırsınız. Asgari bir ücretli insanın kazancı şuan yıllık 5 bin YTL değil. Çiftçilerimizin çocuğunun, ailesinin yanında 100 metrekare yerde gelir sağlaması mümkün. 500 metrekareye çıktığı zaman yaklaşık 15 bin YTL kazanır. Ama o seranın içinde üreteceği ürünleri iyi planlaması lazım" dedi.

Köylerde üretilen ürünleri imalata dönüştürecek işletmelerin kurulması gerektiğini de ifade eden Nasuhbeyoğlu, "Bunu arkadaşlarımız tam istediğimiz gibi başaramadı. Bir takım ürünler turşu, bağ yaprağında bu çalışma yapılıyor. Ama bu çalışmayı diğer ürünlerde de başarmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kadın çiftçilerle sohbet ortamında geçen ziyarette Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, kadın çiftçileri çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi ile ödüllendirdi.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 20:38:56
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 21:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?