3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Faiziyle geri istiyorlar

Tokat'ta evli olduğu ortaya çıkınca 3 aylık sakat maaşı kesilen ve ödenen bin 341 YTL geri istenen Nuriye Kayıkcı, parayı ödeyecek durumu olmadığını belirterek yetkililerden yardım istedi.

El ve ayaklarındaki doğuştan meydana gelen sakatlık nedeniyle 1986 yılında 3 aylık sakat maaşı almaya başlayan Nuriye Kayıkcı'nın 1992 yılında evlendiğinin tespit edilmesi üzerine maaşına el konuldu. Geriye dönük olarak ise Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nden yüzde 50 faiziyle birlikte maaşı geri istendi.

Nuriye Kayıkcı, başka gelirleri olmadığı için istenen parayı ödeyecek durumlarının olmadığını ifade ederek, yetkililerden yardım istedi. Kemik erimesi hastalığı olan eşinin işsiz olması nedeniyle zor günler yaşadıklarını belirten Kayıkcı, "Başka gelirimiz yok. 3 aydan aya 2 yıl önce 170 YTL maaş alıyordum. Aylık cüzdanımdaki soyadımla, nüfus cüzdanımdaki soyadı farklılığı nedeniyle maaşım kesildi. Bilinçli olarak böyle maaş almadım. Durumum iyi olsa zaten o maaşı almam. Satılacak eşyam bile yok. Tekrar ben aylığa bağlanmak istiyorum. Büyüklerimden destek, yardım istiyorum" dedi.

Kayıkcı, kalp ve tansiyon rahatsızlığı olduğunu ifade ederek, "Eşimin durumu da iyi değil. Beyim çalışırsa bir şeyler yiyoruz. Şu anda çaresiz bir durumdayım ne yapacağımızı şaşırdık" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 16:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?