2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Hacı adaylarına aşı

Tokat'ta, bin 250 hacı adayına menenjit ve çocuk felci aşısı yapıldı. İl Müftülüğü konferans salonunda bin 250 hacı adayına, Sağlık Bakanlığı'nın kararıyla çeşitli hastalıklardan korunmaları amacıyla aşı yapıldı.

İl Müftüsü Şaban İşlek, hacı adaylarına menenjit ve çocuk felci aşısı yapıldığını ifade ederek, özverili çalışmalarından dolayı Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti. İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Fatih Şua Tapar ise, bu sene hacı adaylarına ilk defa çocuk felci aşısı yapıldığını belirterek, "Hacı adaylarımızın aşıdan korkmasına gerek yok. Aşıyı özel bir enjektörle yapıyoruz ve acı hissi vermiyor.

Ayrıca bu sene hacı adaylarımıza çocuk felci aşısı da yapılıyor. Çocuk felci aşını yapmamızdaki neden ülkemizde bu hastalığın görülmemesine rağmen, hacı adaylarımızın ziyaret edeceği bölgede bu hastalığın görülmesinin mümkün olması. Bu nedenle hac dönüşü hastalığın hacılarımız tarafından ülkemize taşınmaması için aşı yapıyoruz. Biz sağlıkçılara göre bu aşı menenjit aşısından daha önemli" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 15:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?