3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

İki il elele verdi

Tokat'ın Çamiçi Yaylası'nda, Niksar Kumrulular Derneği tarafından düzenlenen, Ordu ve Tokat illerini kapsayan bölgesel ihtiyaç ve sorunların görüşüldüğü piknikli toplantı düzenlendi.

Toplantıda Karadeniz'i İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Fatsa, Kumru, Korgan ve Niksar güzergahındaki stablize yolun bir an önce asfalt yapılması gerektiği ana gündem maddesi oldu. Geniş katılımlı toplantıda bu yolun belirtilen özelliklerde bir an önce yapılması için görüşbirliğine varılarak bölge insanın özlemle beklediği bir projede büyük bir adım atılmış oldu.


Toplantıya AK Parti Gurup Başkan Vekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, AK Parti Ordu Milletvekilleri Enver Yılmaz, Hamit Taşçı, Cemal Uysal, Tokat Milletvekilleri Ergun Dağcıoğlu, Zeyid Aslan, İbrahim Çakmak, Niksar Kaymakamı Mustafa Karabina, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Karayolları Samsun Bölge Müdürü Bilal Demirtaş, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, kalkınmanın başlangıcının bu yoldan geçeceğini belirterek, "Başbakanımızın ifade ettiği gibi, yol medeniyeti ifade etmektedir. Bu yolu yapmak zorundayız. Siyasilerimizi ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerini göreve çağırıyorum" dedi.

Niksar Kaymakamı Mustafa Karabina, iki ilin ilk defa bir hizmet yerine getirmek için biraraya geldiğini, Karadeniz'in kendilerinin açılım noktası olduğunu ve her iki tarafın da birbirine ulaşma çabası içerisinde ortak noktada birleştiğini söyledi.

Toplantıya katılan bölge milletvekilleri, yaptıkları konuşmalarda, bu yolun yapılması için gerekli çalışmaların başlatılarak bir an önce bitirilmesi için gereken gayreti göstereceklerini, bu yolun çok önemli olduğunu dile getirdi.
AK Parti Gurup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, "3 Kasım seçimleri öncesinde 15 bin kilometre duble yoldan bahsedildiğinde 'hayal ediliyor' dendi. 2.5 yıl içerisinde yolun 6 bin kilometresi yapıldı. Yapılan yoların hizmete açıldığını, çalışmaların devam ettiğini gördüğümüzde hiçbir şeyin hayal olmadığını gördük. İnanmak, kararlı olmak, tekeden bile süt çıkartırmış. Biz adete ulaşım noktasında tekeden süt çıkarıyoruz. Bu bölgelerimiz bu yolarla birbirine bağlandığında, bu bölgelerden zenginlik akacaktır. Bu bölgede medeniyet olacaktır" dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Ergun Dağcıoğlu ise, Türkiye'nin kabuk değiştirdiğini ifade ederek, "Tabi ki artık önceki dönemlerden kalan bozuk yollarda değil, daha çağdaş, kalitesi artmış yollarla ulaşımı sağlayacağız. Karadeniz'i İç Anadolu'ya, İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan bu yolumuzun daha iyi bir konuma getirilmesi ile deniz kenarında bunalan vatandaşımız, Çamiçi Yaylası'na daha kısa sürede gelip kebap yiyebilecek. Bu bölge insanımız da 'Balık yemeyi özledik' diyerek daha kolay ve daha kısa zamanda istediği yere ulaşarak, sahilde balık yeme imkanına kavuşacaktır. Bu yol çok uzun zamandır hasretimizdi. Bu toplantı ile birbirimize kavuşma hasretimiz ciddi bir mesafe kat etti" diye konuştu.
Toplantıda son konuşmayı yapan Karayolları Samsun Bölge Müdürü Bilal Demirtaş, Karadeniz Sahil Yolu, Samsun-Ankara Karayolu ve Merzifon-Amasya-Tokat ve Çamlıbel yolları ile ilgili proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.
AK Parti Gurup Başkan Vekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa tarafından okunan toplantı sonuç bildirgesi, ilgililer tarafından imzalandı. Toplantıya katılanlar, günün anısına hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 12:07:36
Güncelleme :22 Ağustos 2005 Pazartesi 14:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m.ergun dağcıoğlu IP: 85.103.125.xxx Tarih : 27.08.2005 18:57:49
Bölge adına çok önemli gördüğüm bu toplantıyı haber portaline almanız beni sevindirdi.Ancak,arkadaşlarımın sayesinde incelediğim sitenize girmişken neler var diye baktığımda benimle ilgili 1.5 yıl evvel hiçbir bilgiye dayanmayan asılsız "mıiş,mıs..," larla yazılan bir köşe yazısını devamlılık arzedecek şekilde benle ilgili tek haber olarak tutmanız hiç şık olmamış doğrusu. Biz milletvekilleriniz olarak gece gündüz sizlere hizmet etmek için uğraşırken PAPARAZZİ HABERLERİ mal bulmuş magribi gibi kullanan birtakım iyi niyetten yoksun kişilerin sunni gündem oluşturma gayretlerine zemin hazırlamamanız dileğiyle.,, Ayrıca konu ile ilgili bilgi isterseniz herzaman iyi niyetli basınımızla doğru bilgi alısverişine hazır olduğumuzu ifade ederken sizlere tebrik,sağlık ve başarı dileklerimi sunarım.