3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kaliteli yakıt kullanılması istendi

Tokat'ta yaşanan hava kirliliği nedeniyle bir dizi önlem alan İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, vatandaşları katı ve sıvı yakıt satışı izin belgesi olan firmalardan ihtiyaçlarını karşılamaları gerektiği konusunda uyardı.

İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci, kış mevsimiyle birlikte kentte hava kirliliği konusundaki çalışmaların ve denetimlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. İkinci, vatandaşların valilikten katı ve sıvı yakıt satışı izin belgesi olan firmalardan ihtiyaçlarını karşılamaları gerektiğini ifade ederek, "İzin belgesi olmayan firmaların valiliğimizce ilimizde satış yapmaları yasaktır. Hava kirliliğine neden olan ısınmada kullanılan kömür ve sıvı yakıt denetimleri aralıksız devam etmektedir" dedi.

İhsan İkinci, hava kirliliğine önemli derecede etki eden unsurlardan birinin de motorlu kara taşıtlarından çıkan egzoz gazları olduğunu belirterek, "Araç sahiplerinin egzoz emisyon ölçümlerini yaptırmaları ve egzoz emisyon pulu almaları gerekmektedir. 31 Aralık 2005 tarihine kadar 14 YTL karşılığı bu pullar ölçüm istasyonlarından temin edilebilir. 31 Aralık 2005 tarihinden sonra İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimlerde egzoz emisyon pulu olmayan araç sahiplerine 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 8. maddesi gereğince idari para cezası uygulanacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 17:44:34
Güncelleme :23 Aralık 2005 Cuma 17:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?