2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kan bağışı kampanyası

Türkiye Kızılay Derneği Tokat Şube Başkanlığı ile Sivas Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla Tokat'ta 'Kan Bağışı Kampanyası' başlatıldı.

Sivas Kızılay Kan Merkezi'nden gelen ekip, 'Kan Bağışı Kampanyası'na Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde (GOÜ) start verdi. Kampanyaya ilk desteği GOÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Yaşar Akça ve üniversitenin güvenlik personeli verdi. Gün boyu devam edecek olan kan bağışı kampanyasına öğrencilerin de ilgi göstermesi bekleniyor.

GOÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Yaşar Akça, Kızılay'ın Türkiye genelinde başlattığı kan bağışı kampanyasının Tokat'ta öncelikle üniversitede başlatılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akça, "Kızılay her an ihtiyaç duyduğumuz anda yanımızda, yine insanlık adına dünyanın her köşesinde ihtiyaç duyulduğu an insanlığın hizmetinde. Kan toplama kampanyasını ben çok önemsiyorum. Çünkü kanın ne zaman, nasıl lazım olacağı belli değil. Bizim millet olarak her zaman hazırlıklı olmamız lazım" dedi.

Türkiye Kızılay Derneği Tokat Şube Başkanı Alim İlhan ise, kan hizmetlerinin tamamen Kızılay'a verildiğini belirterek, "Bu kan hizmetleri tek elden Kızılay tarafından yürütüleceği için ekibimizle kan bağışı kampanyası başlattık. Yer problemi çözüldüğünde kan merkezi oluşturmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kampanya, 17 Kasım 2005 tarihinde Tokat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü karşısında kurulacak standlarda saat 09.00 ile 16.00 arasında vatandaş desteğiyle yapılacak kan bağışlarıyla sona erecek.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 14:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan tarık IP: 212.156.62.xxx Tarih : 5.06.2007 04:12:49
kan bağışı çok güzel bi olay gercekten ama ben tokatlı olarak tokata bi kan merkezinin açılması taraftarayım eğer açılırısa sevinirim iyi olacağını düşünüyorum saygılarımla