2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Patlayıcıdan korunmayı öğrendiler

Tokat Emniyet Müdürlüğü bomba uzmanları, karşılaşabilecekleri bomba tehlikesi konusunda çöpçülere seminer verdi.

Temizlik şirketlerinde çalışan çöpçülerin, çöp toplarken karşılaştıkları bomba tehlikesi ve bir çöpçünün çöp toplarken ölmesi nedeniyle sonuçlanan olaylar nedeniyle temizlik işçilerine bomba eğitim semineri verildi.

Tokat Belediyesi bünyesinde özel bir temizlik şirketinde çalışan çöpçülere Belediye Nikah Salonu'nda bombanın tanımı ve çöplere yerleştirilen patlayıcıların özellikleri anlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli bomba imha uzmanı amiri İbrahim Durmaz, terörist grupların bomba kullanmasında en büyük etkenin halkın ve medyanın dikkatini çekmek olduğunu söyledi.

Durmaz, "Terör tanım olarak insanları yıldırmak, onlara belirli düşünceleri benimsetmek için zor kullanmaktır. Terörist gruplar arasında en yaygın olarak bilinen en yöntem halk kitlelerinin ve medyanın dikkatini çekerek şiddet eylemlerine girerek hükümetleri etkilemek ve korku yaratmaktır. Terörizmin asıl maksadı toplumun bir kesimini sistematik olarak etki altına almaktır" dedi.
Durmaz, çöpçüleri çalışmaları sırasında dikkatli olması gerektiğini ifade ederek, "Şehrimize dışarıdan bir kişi gelerek eylem yapacaksa elinde otomatik silahla görüldüğünde 155 Polis İmdat'ı vatandaşlarımız arar ve bu eylemi yapamaz. Ama elinde bir çanta ile gelen kişi hiç dikkat çekmez. Bu nedenle çoğu zaman çöp bidonları yanına bırakılan poşet, çanta gibi unsurla dikkat çekmeye bilir. Bu nedenle işiniz itibariyle dikkatli olmasınız. Şüphelendiğiniz bir paket olduğunda can güvenliğiniz için 155'e bilgi verin'' diye konuştu.

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Bayın ile çöpçülerin katıldığı seminer basına kapalı devam etti.

.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 13:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?