3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Tokat Valisi görevine başladı

Şemdinli olayları sonrası Tokat'a atanan Vali Erdoğan Gürbüz, şehre gelerek yeni görevine başladı.

Hakkari Valiliği'nden Tokat Valiliği'ne atanan Erdoğan Gürbüz, Tokat il sınırı Kuruçay mevkiinde vali yardımcıları ve Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek tarafından karşılandı.

Tokat Valiliği önünde de öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Erdoğan Gürbüz, daire müdürleri ile tokalaşarak polis mangasını selamladı. Tokat Valiliği'ne çıkarak makamında oturan Vali Gürbüz, açıklamalarda bulundu.

Vali Gürbüz, bölgenin hassasiyeti nedeniyle Hakkari'de valilik yapmanın zorluğuna dikkati çekti. Gürbüz, "O bölgeler zor bölgelerdir. Ama vatan toprağı bölünmez bir bütünlüğü teşkil eder. Kamu görevlileri, Türk bayrağının dalgalandığı her yerde görev yaparlar" dedi.

Hükümetin ve devletin tasarrufuyla Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun Hakkari'ye atandığını hatırlatan Vali Gürbüz, "Yine siyasi irade ve devletin tasarrufu ile biz o bölgeden bu bölgede göreve başlıyoruz. Allah bizi mahcup etmesin. Önemli olan vatandaşlarla beraber hedefe ulaşmaktır. Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı oraya sizlerle dikmenin engin hazzını taşıyacağız. Bu yiğit Tokatlılar'a, güzel insanlara hizmet etmenin mutluluğunu yaşayacağız" diye konuştu.

Vali Gürbüz, basınla iyi ilişkiler içerisinde olacaklarını belirterek, "Basın her zaman bize yol gösterici ve şeffaflığın öncüsüdür. İyi ilişkiler kuracağız, iyi olan şeylerde bize yol gösterecekler. Yapılan bir hata varsa biz onları değerlendireceğiz. Ona göre işlem yapacağız" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının, Yüksekova ve Şemdinli kaymakamlarının yer değiştirmesi konusunda Yüksekova Belediye Başkanı M. Salih Yıldız'ın, "Olayların faturası kaymakamlara kesilmiş oldu" şeklindeki açıklamasını hatırlatmaları üzerine Vali Gürbüz, "Ben şimdi onlara cevap vermek istemiyorum. Şu andan itibaren ben Tokat valisiyim" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 10:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?