3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Tokat'ta öğretmen açığı

Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Bedrettin Mumcu, öğretmenlerin zorunlu alan değişikliği konusundaki tepkilerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dikkate alındığını belirterek, "Yeni bir genelgeyle öğretmenlerimizin mağduriyeti giderilmeye çalışılmıştır" dedi.

Sendika binasında basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Bedrettin Mumcu, toplumsal çatışmayı değil uzlaşmayı hedef aldıklarını söyledi. Mumcu, eğitim çalışanlarının sosyoekonomik ve özlük hakları konusundaki çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, "Son günlerde öğretmenlerimizin zorunlu alan değişikliğine gösterdiğimiz tepki Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dikkate alınmış ve yeni bir genelgeyle öğretmenlerimizin mağduriyeti giderilmeye çalışılmıştır. Yanlış uygulamalara, haksızlıklara karşı uyarıcı çalışmalarımız semeresini vermiştir. Büyük bir haksızlığa ve eğitim çalışanları arasında tepkiye neden olan bu uygulamadan vazgeçilmesi bir sağduyunun göstergesidir" diye konuştu.

Mumcu, okullarda idareci atamaları geciktiğinden dolayı eğitimde aksamalar yaşandığını da söyleyerek, "Boş bulunan okul müdürlükleri ve müdür yardımcılıkları biran önce doldurulmalıdır. Eğitim müesseseleri birçok ilçemizde vekaletle yönetilmektedir. Eğitim vekaletle yönetilmez" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 14:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?