2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Vali, Başkan el ele

Tokat Çevre Yolu'nda incelemelerde bulunan Vali Erdoğan Gürbüz, "Çevre yolu tamamlandığında, Sivas'a gidecek olan ağır tonajlı araçlar bu yoldan geçecek ve şehrimiz daha huzurlu olacak" dedi.

Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek'le birlikte Gıj Gıj Dağı, Gümenek mesire yeri, TOKİ tarafından yapılan inşaat çalışmaları ve çevre yolunda incelemelerde bulundu. Vali Gürbüz, verici istasyonlarının bulunduğu Gıj Gıj Dağı'nda TRT'ye yapılan verici binası çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Sonrasında Gümenek mesire yeri, TOKİ inşaatı ve çevre yolunda incelemelerde bulunan Vali Gürbüz, Başkan Çiçek'ten yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Çiçek, çevre yolu altyapı çalışmalarının 2006 yılında başlayacağını belirterek, "Çevre yolunu Turhal Karayolu'na bağlayan ve OSB üzerinde bulunan yolda alt geçit çalışması yapılacak. Bu nedenle geçici olarak bu yolu iptal etmek zorundayız. Yol altından geçen telefon, elektrik, yağmur suyu kanalizasyon hatlarını geçici olarak başka bir yöne kaydıracağız. Müteahhit çalışmasını bitirdikten sonra köprüyle onları ilişkilendirip tekrar bu yolu işler hale getireceğiz. Çevre yolunu 2006 yılının sonuna bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Vali Gürbüz ise, ilin valisi olarak belediye başkanıyla el ele vermek suretiyle Tokat'ın büyük sorunlarını birlikte çözeceklerini söyledi. Vali Gürbüz, çevre yolunun önemine değinerek, "Çevre yolunun ihalesinin yapıldığını memnuniyetle öğreniyoruz. Çevre yolu Tokat'ın hayati damarlarından birisi. Bu yol trafiği rahatlatacak; Sivas'a gidecek ağır tonajlı araçlar bu yoldan geçecek ve şehrimiz daha huzurlu olacak" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 13:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?