2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Vali Yazıcıoğlu, Tokat'ta anıldı

Vali Recep Yazıcıoğlu, ölümünün 2. yıldönümünde Tokat'ta anıldı. Denizli Valisi iken Ankara-Eskişehir Karayolu'nda geçirdiği trafik kazasının ardından 6 gün komada kalan ve 8 Eylül 2003 tarihinde hayatını kaybeden Recep Yazıcıoğlu, ilk valilik görevini yaptığı Tokat'ta anıldı.

Anma programı Vali Yazıcıoğlu'nun yakın dostlarından ve Tokat'a her gelişinde evinde kaldığı isim olan Opr. Dr. Ömer Balak'ın bağ evinde yapıldı. Basın mensuplarına Vali Yazıcıoğlu'nun konakladığı evi gezdiren Dr. Balak, Vali Yazıcıoğlu Tokat'a ilk gelişinden, son yolculuğuna kadar hep yanında olduğunu söyleyerek, "Vali Yazıcıoğlu 20 yıllık benim dostum. Allah yattığı yeri nur etsin. Tokat'ta olduğu süre ve ayrıldıktan sonra Tokat'ta geldiklerinde bu evde konuğum olurdu. Bu binayı onun için müze evi olarak yaptım. Evimin her köşesinde onun hatıraları var. Hitaplarıyla, davranışlarıyla, insanlığı, efendiliği ile adam gibi adamlığıyla Türkiye'ye mal ol olmuş büyük bir insandı. Onun ölüm yıldönümü bu mekanda anmak benim için büyük şeref oldu" dedi.

"Adam Gibi Vali Recep Yazıcıoğlu" kitabının yazarı Uzm. Dr. Köksal Papuçcu, Vali Yazıcıoğlu'nu unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, "Valimiz madden aramızdan ayrıldı. Ama manen onun kadim dostları olarak, onun ismini unutmamaya, unutturmamaya çalışıyoruz. Vali Yazıcıoğlu'nun dostları olarak biz söz verdik onun ismini her vesileyle yaşatacağız" şeklide konuştu.

Vali Recep Yazıcıoğlu'nun Tokat'a geldiklerinde kaldığı bağ evinde yapılan anma törenine Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sami Dutoğlu, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Devlet Eski Bakanı Metin Gürdere, İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarıtaşlı, Tokat Belediyesi Eski Başkanları Nizamettin Aydın, Hüdayi Sayıbaş, daire müdürleri ve yakın dostları katıldı. Anma programı basına kapalı devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 22:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?