2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Valiliğa bomba koydular

Tokat Valiliği ve Turhal Kaymakamlığı'na yerleştirilen bomba düzenekleri patlamadan bulundu.

Turhal Kaymakamlığı'na bir paket içerisinde yerleştirilen TNT kalıplarının eski olması nedeniyle patlamanın gerçekleşmediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Tokat'ın Turhal İlçe Kaymakamlığı'na dün akşam saat 18.30 sıralarında bir paket içerisinde bırakılan 2 adet patlayıcı TNT kalıbı ele geçirildi. Öte yandan Tokat Valiliği'nin arka giriş kapısı yanına sabah saat 06.30 sıralarında bırakılan piknik tüpü düzenekli bomba da alev alarak yandı.

Yangına itfaiye müdahale ederek söndürdü. Meydana gelen olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, olayların araştırıldığını, terörist faaliyet olup olmadığının yapılan araştırmalar sonucu tespit edileceğini söyledi. Gürbüz, Valilik binası arka girişinde sabah 06.30 sıralarında şüpheli bir paket bulunduğunu ifade ederek, "Paket incelemeye alındı. Herhangi bir patlama olmadı. Dün gece de saat 18.30 sıralında Turhal'da çok eski bir patlayıcı düzeneği ele geçirildi. Polis duruma müdahale ederek araştırmalarını yapıyor. Fakat çok eski bir madde olması nedeniyle patlama olmaması güzel bir olay. Bunlar emniyetimiz tarafından araştırılıyor" dedi.

Basın mensuplarının meydana gelen olayların terörist bir eylem olup olmadığı sorusuna Vali Gürbüz, "İncelemeler devam ediyor. İnceleme neticesinde bilgi vereceğiz. Her iki olayda da patlama meydana gelmemiştir. Uzman arkadaşlarımız inceleme yapıyor" şeklinde cevap verdi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 12:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?