20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Reşadiyede huzur toplantısı


Reşadiye Emniyet Müdürlüğü tarafından 25 Mart 2008 Salı günü saat 15:00’te Halk Eğitim Merkezi salonunda esnafa yönelik “EMNİYET HUZUR TOPLANTISI” yapıldı.
Yapılan toplantının amacının “Toplum Destekli Polis Projesi”nin hayata geçirilmesi olduğu vurgulandı. Bu anlamda eskiden beri yapılagelen “Yaya Devriye” hizmetinin, artırılarak, önemli caddelerde son bir haftadan beri verilmeye başlandığı, bürolarda çalışan Emniyet görevlilerinin de, vatandaşla daha sıkı bir diyalog içine girdiği gözlemlendi. 
Toplantıda Reşadiye İlçe Emniyet Amiri Sinan TUNÇEL tarafından toplantıya katılan davetlilere, İlçedeki gözlemlerini anlatan bir slayt gösterisi sunuldu. Slaytta Reşadiye İlçe Emniyet Amiri Sinan TUNÇEL tarafından trafik ve trafik kuralları hakkında bilgi verildi. Özellikle, esnafların kaldırım üzerine koydukları malzemelerin akşamları işyerine alınmadığı için, hırsızların iştahını kabarttığını ve bu konuda daha hassas davranmaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca esnafların, yayaların kullandıkları kaldırımları işgal etmeyerek yayalara saygı göstermeleri hususunu dile getirdi.
Toplantıda “Kabahatler Kanunu”nun bazı maddeleri de esnafa Emniyet Amiri TUNÇEL tarafından izah edildi. Bunlardan bazıları; Kaldırımların işgali , gürültü yasağı, vatandaşa zorla satış yapma, sarhoşluk ve dilencilik. Bu maddelere uymayanlar hakkında gerek Emniyet Birimlerinin gerekse Belediye Zabıta birimlerinin vatandaşlara uyarıda bulunma ve ceza kesme yetkisinin olduğunu belirten TUNÇEL, özellikle başta esnaflarımız olmak üzere kişilerin haklarına saygı göstermemiz gerektiğini, kendi özgürlüğümüzü kullanırken başkalarının özgürlüğünü kısıtlamamız gerektiğini ve bu konularda daha hassas davranmaları gerektiğini söyledi. 
Reşadiye giriş kavşağında video kameralı kırmızı ışık uygulamasına başlandığını belirten TUNÇEL, bu konuda tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını istedi. Sokak aralarında bulunan kullanılamaz ve hurda durumuna düşmüş araçların İlçemiz için çirkin bir görüntü kirliliğine neden olduğunu ve bunların sahipleri tarafından kaldırılması gerektiğini belirtti. Bu araçların kaldırılmaması halinde, araç sahiplerinin Kabahatler Kanunu uyarınca cezai müeyyideler ile karşılaşacaklarını ve hatta bunun Belediye Zabıtaları tarafından kaldırılarak, kaldırılma masraflarının da araç sahiplerinden alınacağını belirtti.
01 Nisan 2008 Tarihinde yürürlüğe girecek olan Maddi Hasarlı Trafik Kazalarına ait tutanakların nasıl doldurulacağına ilişkin uygulamalı bilgiler de veren İlçe Emniyet Amiri TUNCEL, toplantının son bölümünde ise soru-cevap kısmına geçti.
Sonuç olarak İlçe Emniyet Amiri Sinan TUNÇEL; vatandaşlardan polisin vazifeleri konusunda gerekli duyarlılığı göstererek, polise yardımcı olmaları ve polis-vatandaş işbirliğini sağlamak için kendilerinin ve maiyetindeki memurların da ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
Soru cevap kısmında söz alan Reşadiye Belediye Başkanı Rafet ERDEM; “Reşadiye ailesi olarak, Kaymakam, Belediye Başkanı, Savcısı, Esnafı, İşçisi, esnafı dolayısıyla tüm vatandaşlarımız polis-halk bütünleşmesi konusunda ellerinden geleni yapmalıdır. Böyle bir toplantı düzenledikleri için başta İlçe Emniyet Amirim Sinan TUNÇEL olmak üzere, tüm Emniyet mensuplarına halkım adına teşekkürlerimi iletiyorum. Tüm vatandaşlarımızdan Emniyet biriminde çalışan teşkilat mensuplarına ellerinden gelen yardımda bulunmalarını istiyorum. Emniyet Amirliği ve ekiplerinin İlçemizin huzur ve güvenini sağlamak için gösterdikleri üstün gayretten dolayı şahsım ve halkım adına da teşekkürlerimi sunuyorum.
Amirimizin de vurguladığı bir hususu ben de burada vurgulamak istiyorum, araç sahiplerinin öncelikle esnafımıza yardımcı olmaları için, araçlarını zorunlu olmadıkça şehir merkezine indirmemeleri konusunda hassasiyet göstermelerini istiyorum. Sıkışık olan ilçe merkezi trafiğimiz de böylelikle hafifleyecek, hem Emniyet mensuplarına bu konuda yardımcı olmuş olacağız, hem de esnaflarımızın rahatlıkla satış yapmalarına imkan sunmuş olacağız. Hepinize Teşekkür ediyorum” dedi.
Reşadiye İlçe Emniyet Amiri Sinan TUNÇEL, ise Başkan ERDEM’in yaptığı çağrılar ve göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı kendisine teşekkür etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?