23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Çivril Deresi ıslah ediliyor

Tokat'ın Turhal İlçesi'nde geçtiğimiz yıl sel felaketlerine neden olan Çivril deresinden sonra Dazya deresinde de ıslah çalışmalarına başlandı.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Çivril deresinde yaklaşık 8.5 kilometrelik bölümün ıslahının 2 ay gibi kısa sürede tamamlandığını belirterek, "Şimdi de ilçede geçen sene büyük bir sel felaketine neden olan Dazya deresinde ıslah çalışmalarına başladık. Dazya deresinde 6 kilometrelik bir bölümde yapılacak olan ıslah çalışmasında dere yatağı 20 metre genişliğinde olacak. Şu anda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dazya deresi ıslah çalışmalarında son olarak 6 kilometrelik alanda çift taraflı taş tahkimat yapılacak" dedi.

Derede yapılan ıslah çalışmalarını engellemek isteyenlerin olduğunu da söyleyen Başkan Gözen, "Islah çalışmaları devam ederken yapılanları görmezlikten gelen ve ileriki zamanlarda yaşayacakları tehlikeleri hissetmeyenlerin bazen bu çalışmalara engel olmaya çalıştıklarını duyuyoruz. Bu hemşehrilerimiz şunu çok iyi anlasın ve bilsinler ki bu çalışmalar tamamlandığında Dazya deresi çevresindeki hemşehrilerimiz artık korkulu rüya görmeyecekler" diye konuştu.

İnsanların can güvenliğini düşünerek çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade eden Gözen, Turhal halkının yaşam şartlarını kolaylaştırmak ve yaşam standartlarını yükseltmek amacında olduklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 10:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?