16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Müdür'den maganda uyarısı

Tokat'ın Turhal İlçe Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, silahlı magandalara 'dur' demek amacıyla düğünleri ziyaret ederek, eğlenen vatandaşları uyardı.

Turhal İlçe Emniyet Müdürlüğü rastgele ateş açılan silahlar nedeniyle yaşanan olaylara 'dur' diyebilmek için bildiri dağıtarak vatandaşlara, "Rastgele ateş ederek farkında olmadan katil olmayın" çağrısında bulundu.
Bahar, havaya rastgele sıkılan kurşunun eğlenceye huzura sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Düğün merasimlerinde eğlenmek, oynamak, gülmek elbette ki en doğal hakkımızdır. Ancak bunu yaparken silahla rastgele ateş etmemeliyiz. Başkalarının sağlığına, hayatına verebileceğimiz telafisi mümkün olmayan zararları, ölümleri düşünmemiz gerekir? Nitekim istatistiklere göre, ülkemizde her yıl yaklaşık 700 insanımızın bu şekilde öldüğü bilinmektedir. Ne için? Sırf düğünü şenlendirme veya buna benzer nedenlerle. Bu kanunlarla da yasaklanan eylemden dolayı geride yüreği yanık anneler, kardeşler bırakılmaktadır. Gelinler, damatlar gerdek yerine mezara gitmektedir. Yürekleri yakmayalım. Ocakları söndürmeyelim. Geride gözüyaşlı insanlar koymayalım. AB yolunda bu manzaralar bizim gibi asil bir millete hiç yakışmıyor. Aramızdaki çürük elmaları teşvik etmeyelim" dedi.
Bahar, tüm Turhal halkını silahsız, korkusuz düğünler yapamaya davet etti.

.
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 12:03:47
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 10:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir dikküp IP: 81.214.157.xxx Tarih : 6.12.2005 15:33:34
Sayın müdürüm söyleyecegini söylemiş.Bunun üstünü bir ekleme yapmak gereksiz ve abartı olur.Belinizdeki silaha güvendiginiz kadar insanlara güvenin.