24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Turhal'da hizmet atağı

Tokat'ın Turhal İlçesi'nde belediye tarafından yapımı tamamlanan köprü, yol, içme suyu ve çocuk parklarının açılış töreninde, Turhal'a damgasını vuracak projeler de tanıtıldı.

Turhal Belediyesi tarafından organize edilen açılış programı, Fatih Köprüsü'nün açılış töreniyle başladı. "Ölüm yolu" olarak tabir edilen Fatih Varvara Kavşağı'ndaki üst geçidin 28 Mart mahalli seçimlerinden sonra ilk sözü olduklarını ifade eden Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, ölüm yolunu huzur yoluna çevirdiklerini belirterek, "Bu köprünün maliyeti konusunda yapılan bazı dedikodular var. Oto üst geçidinin toplam maliyeti 629 bin YTL'dir. Asfaltlama çalışmaları 63 bin YTL, parke döşemesi 12 bin YTL, bordür döşemeleri 5 bin 250 YTL olmak üzere toplam 712 bin YTL'ye mal olan bu köprüyle ilgili halkın arasında '1.5 milyon YTL' diye dedikodu mekanizmaları bunu üretmeye devam ediyorlar. Biz mutluyuz, hizmetin sonucuna bakıyoruz" dedi.

Turhal Kaymakamı Saadettin Yücel ise önemli olanın insan hayatı olduğunu ifade ederek, "Bu çalışmalar daha da ileriye gidecek ve hizmet standardı artacaktır" diye konuştu. Üst geçidin açılışını Başkan Gözen, Turhal Kaymakamı Sadettin Yücel ve Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Faruk Gökdemir ile birlikte yaptı. Daha sonra Güneş Mahallesi-Yüksekokul bağlantı yolu ve çocuk parkı, Borsa Mahallesi'ndeki içme suyu kuyusu ve Kenan Evren Mahallesi'ndeki çocuk parkı da hizmete açıldı. Turhal Belediyesi tarafından yapılan açılış töreni kapsamında 30 mahalle muhtarına da bilgisayarları dağıtıldı.

Turhal Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan bilgisayar dağıtım töreninde konuşan Başkan Gözen, teknoloji çağında da mahalle muhtarlarının bu teknolojiyle buluşması gerektiğini belirterek, "İnsanlarımız muhtarlarımıza başvurduğu zaman, muhtarlarımız artık hiç zaman kaybetmeden bilgisayarın tuşuna basmak suretiyle istediği işlemi yapabilecektir. Asıl önemlisi hileli yazılımların önlenmesi. Muhtarlarımızın bilgisayarda yapacakları işlemleri biz belediyemizden görme imkanına sahip olacağız. Kent bilgi sisteminin cihazlarını kurduk, muhtarlarımız da doğru bilgileri girdiği zaman Turhalla ilgili bütün bilgileri göreceğiz. Buna göre yardım ve desteklerimizi yapacağız" şeklinde konuştu.

Teknolojinin en güzel nimetlerinden birisinin bilgisayar olduğunu ifade eden AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ise, Kent Bilgi Sistemi ile Turhal'ın ekonomik ve sosyal boyutunu görerek insanların ihtiyaçlarını giderme anlamında ciddi bir hizmet verileceğini söyledi.

Bilgisayar dağıtımının ardından Turhal Büyük Otel'de Turhal'ın geleceğine yön verecek projeler tanıtıldı. Başkan Gözen, Turhal Terminali, toplu konut, kültür sitesi, içme suyu şebeke hattının yenilenmesi gibi birçok proje hakkında davetlilere ayrıntılı bilgi verdi.

Programa, Turhal Kaymakamı Saadetin Yücel, AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Tokat Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Bandırmalı, Ahmet Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Bahar, Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Faruk Gökdemir, AKP İl Başkanı Mustafa Boyraz ve çok

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 14:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?