1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Güner: Acımız dinmeyecek

Trabzon'da 7 Ocak 2005 tarihinde bir ziyaretten dönerken uğradıkları silahlı saldırı sonucu eşi Prof. Dr. Saadettin Güner ve oğlu Selçukhan Güner'i kaybeden, kendisi ise oğlu ve kızıyla sağ kurtulan Melek Güner, cinayet sanıklarının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasıyla adaletin yerini bulduğunu söyledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadettin Güner ve 4 yaşındaki oğlu Selçukhan Güner'i öldürmekten yargılanan sanıklar İsmet Meral ve Burak Reis bugün çıkartıldıkları mahkemece ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, Prof. Güner'in eşi Melek Güner, duruşmaya daha fazla acı çekmemek için katılmadığını söyledi. "Sonucu etkileyeceğini bilseydim yine de bağrıma taş basar duruşmaları takip ederdim" diyen Güner, "Ancak daha fazla yıkılmamak, acı çekmemek için duruşmalara katılmadım" dedi.

Sanıklar hakkında verilen ağırlaştırılmış hapis cezasını adaletin yerini bulması olarak değerlendiren Güner, "Başından beri Türk adaletine güvendiğimi söylemiştim. Verilen ağırlaştırılmış hapis cezasında eğer indirime gidilmeyecekse, adaletin yerini bulduğuna inanıyorum. Bu kararla acımız dinmeyecek, ama az da olsa hafifleyecek. Biz nasıl acı çekiyorsak onların da acı çekmesini istiyorum. Keşke idam edilselerdi" dedi.

"Eşim ömrünü okumaya verdi, yetişmesi yıllar aldı" diyen Güner, "Eşim tam hizmet verip faydalı olacağı bir anda öldürüldü. Oğlum Selçukhan akşamları eve geldiğimde koşarak bana sarılırdı. Onları nasıl unutabilirim. Katillerin çocuklarını getirip önüme koysalar 'Vur' deseler yapamam. Çünkü benim Allah inancım var. Allah'ın verdiği canı ondan başkası alamaz" diye konuştu.

Kızı Beyza Gonca ve oğlu Ahmet Faruk ile yaşamını sürdüren Melek Güner, oğlu ve eşinin evinin duvarlarına astığı resimlerle teselli bulduğunu söyleyerek, "Hayatımı çocuklarıma adadım. Şimdi Ramazan Bayramı yaklaşıyor. Ancak bayramlar bizim için neşeli bir kavram olmaktan çıktı" şeklinde konuştu.

Eşi Prof. Dr. Saadettin Güner'in isminin Maçka İlçesi'nde bir caddeye ve KTÜ'de bir laboratuvara verileceğini ifade eden Melek Güner, eşinin isminin yaşatılmasının kendileri için bir teselli olacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 16:23:47
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 00:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?