17
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Fıkra değil gerçek!

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, "Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri"nin tanıtımı amacıyla düzenlenen yemekte ilginç bir anısını anlattı. Bakan Özak, Trabzonspor'un başkanlığını yaptığı dönemde, cuma namazı öncesinde bir cami imamının futbolcular Şota-Arçil'in transferleri hakkındaki son durumu sorduğunu belirtti.

Trabzon Vakfı, 20-24 Şubat tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek etkinliklerin tanıtımı amacıyla yemek düzenledi. Özak, camide yaşadığı komik bir anısını, Karadeniz şivesiyle şöyle anlattı:

Aynı adamdan iki tane

"Ben Trabzonspor’da başkanım, (Gürcü ikiz futbolcular) Şota ve Arçil’i o ara aldık, alıyoruz, alacağız. Gittiler, geldiler. Caminin imamı da çok hasta Trabzonsporlu, genç bir çocuk. Şenol Güneş, Ünal, imamın sol tarafında cuma kılıyoruz. İmam, 'Arkadaşlar safları sıklaştıralım' dedi. Bana eğildi, 'Faruk ağabey', 'Buyur' dedim. 'Şota-Arçil işi tamam mı?'. 'Tamam, geliyorlar' dedim. 'Peki' dedi Allahüekber başladık. Şota-Arçil’den çok sıkıntı çektik. Şota-Arçil 6 ay evvel bizde kiralık oynamıştı, çok gol atıyorlardı. Biz de aldık getirdik, bir maç kötü, iki maç kötü, üç maç kötü, dördüncü maçtayız. Biz öndeyiz, arkadan da birisi bağırıyor 4 maç kötü ya, 'Ha bu yönetim ne kadar geri zekalıdır aynı adamdan 2 tane aldı' diye."

Fıkra ısrarı

Yemektekilerin ısrarı üzerine birkaç fıkra daha anlatan Özak, Trabzon’da yaşanmış bir olayı da şöyle aktardı:  "1975’te Kıbrıs harekatından sonra Karadeniz’den bizim eski çalışma bakanımız Ali Rıza Uzuner ağabey, Trabzon’dan Kıbrıs’a adam yolluyor. Yaşlı, sakallı bir amcamız var birşeyi kumaşa beze sarmış, arabaya binmeye çalışıyor, hiç kimseden de yardım kabul etmiyor, ha düştü ha düşecek. Ağır da birşey amcanın taşıdığı. Ali Rıza ağabey demiş ki 'Ya ağabey, yardım edelim sana'. Amca 'Uşağım kimseye deme gel' demiş. Ali Rıza ağabey açmış ki eski yazılı bir mezar taşı. 'Amca ha bu nedir, niye getiriyorsun Kıbrıs’a', Amca demiş ki 'Ya Ali Rıza, aptalluk yapma. Ya bize 15 yıl sonra çık burdan derlerse, diyeceğim ki babamın mezarı buradadır."

Atatürk ve Trabzonspor

Özak, Atatürk ve Trabzonspor ile ilgili bir çalışma hazırladıklarını da anlattı. 1924 yılında, Trabzon’daki İdmanyurdu Kulübü’nün Atatürk’e bir telgraf çekerek "fahri başkan" olmasını istediğini ifade eden Özak, "Büyük Önder telgrafla ’evet’ olurum diyor ve Trabzon’da bir amatör kulubün fahri başkanı oluyor. Bu da nedir? Galatasaraylı mı, Fenerbahçeli mi, Beşiktaşlı mı diye tartışılıyor, artık nereli olduğu ortada" diye konuştu.

Özak, Trabzon’un "metrekaresine en fazla sanatçı düşen" kent olduğunu da belirtti.

.
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 13:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan v. IP: 85.1.252.xxx Tarih : 13.02.2008 14:44:26

Sayin bakan hukuki ve ahlaki olmayan her seyin karsisindayim diyor.Cok güzel diyor.Ahlak insanogluyla dünyaya geldi ama hukuk daha sonra beseri hukuk daha sonra nerde bir rezillik cikti.. ahlaki yönden ..insanoglu kendini ve insanligi korumak icin beseri hukuk kurallarini yazip uygulamaya koymus ve bu sürec böyle isleyegelmistir.Yani ahlaki yozlasma baslayinca ve is cigirindan cikinca insanoglu kendine göre birseyleri yapmaya calismistir kanun babindan.Ne olduysa oldu kimse bilmiyor nuh tufanindan önce ahlaki rezillik cigirindan cikti ve insanligin yaptigi beseri hukuk kurallari artik insanligi koruyamaz hale geldi ve allah orada olaya el koydu nuh tufani geldi.Sonra yeniden insanlik ve hayvanat dünyaya yeniden yayildi hakim olmaya basladi.Anlatmak istedigim ahlaki yozlasmadir.Ve bakanimiz bunun karsisindadir.Ama daha öncede yazmistim sayin bakanimiz cevresi tarafindan hicte ahlaki olmayan zorlamalara sokulmaktadir.Yanlis bilgilendirilmekte ve ahlaki yönden hicte uygun olmayan is kovusturmalari kendi adiyla yapilmaktadir ve bazilarinin bir sekilde cani yakilmaktadir.ha iste burada kim olayi cözecek hukuk mu hayirrrr nasil cözecek git.. hukuk a kim dedi nasil dedi ne oldu derken ortada bir sey yok ama ortada ahlakin cöküntüsü ,hicte haktan hakkaniyetten olmayan adam kollama olayi ..simdi ahlak cöktü ne olacak kim ne edebilecek.Haaa basbakanimizda diyor haktan ve hakkaniyetten ayrilmayinnnn.cokta güzel diyor .Gel görki benim teorim burada duruyor siyasetciyi cevresi bitirirrrr.Yani onu insanliktan cikarir yaptirilan islerle haktan hakkaniyetten hukuktan uzaklastirir ve sonunda gel görki yapilanlar hep tersine birisinin canini yakan cinsten hak yok hukuk yok hakkaniyet yokkkkkk.Sayin bakanimiz akilli bir insandir ama zeki olmak zorundadir.Yoksa onunda sonu kacinilmaz olacaktir.Trabzon icin ve ülke icin her gün calismaktadir allah razi olsun ama diyorumki lütfen cevresine dikkat.. söylenen her seye inanip onlar icin bir seyler icin bastirmasin önce arastirsin ne olyuor ne gidiyor burada hak hukuk varmidir? ondan sonra tabiki cevresi icin bir seyler yapsin bir sözümüz yokkkk.Yoksa bu islerin yoluna girmesi icin bir nuh tufanimi bekleyecegiz benim sorum bu olcaktir degerli bizi yöneten insanlara sevgilerimle yayla usagu hasan