17
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Rahip Santoro'yu polis 3 ay dinlemiş

Silahlı saldırı sonucu 5 Şubat 2006’da yaşamını yitiren Trabzon Santa Maria Katolik Kilisesi’nin rahibi Andrea Santoro’nun cep telefonunun, ’Pontusçuluk’ yaptığı gerekçesiyle polis tarafından dinlendiği ortaya çıktı.

Santoro’nun 3 ay süreyle dinlenmesine izin veren mahkeme kararında, Hrant Dink cinayetinin sanıklarından Yasin Hayal’in de El Kaide unsurları ile ilişkili olabileceği gerekçesiyle dinlenmesi de yer alıyor. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü, ’İtalya uyruklu, Maria-Gaetano oğlu 1945 İtalya doğumlu Andrea Silvio Santoro’ ile ilgili 3 aylık dinleme başvurusunu, Erzurum 2 No’lu Ağır Ceza Mahkemesi’ne 08 Kasım 2005 tarihinde yaptı.

TALEP KABUL EDİLDİ

Yine Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nün 08.11.2005 tarihli başka bir dinleme başvurusunda ise, Selefi-Vehhabi düşüncesi taşıyan bazı kişilerin yurtdışındasiyasi ve askeri eğitim aldıktan sonra Türkiye’de El Kaide terör örgütü ile ilişkili sansasyonel faaliyetlerde bulunduğu belirtildi. Yasin Hayal’in Selefi-Vehhabi düşüncesini benimsediği, McDonald’s bombalamasından hapiste yattığı sırada radikal fikirleri benimsediği hatırlatılan başvuruda, Hayal’in ve birlikte hareket ettiği düşünülen H.D.’nin telefonlarının 3 ay süreyle dinlenmesi talep edildi. Dinleme talebinin gerekçesi de Santoro’nunki ile aynıydı. Mahkeme, Santoro ve Hayal’le ilgili başvuruları birleştirince, aynı gün alınan kararda, ’Pontusçuluk ve Selefilik’ faaliyetlerinin önlenmesi amacıyla Trabzon Emniyeti’nin dinleme isteminin kabul edildiği yer aldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 10:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?