4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

4 ayda 130 kilo aldı

Trabzon'da 4 ayda 130 kilo alarak 230 kiloya ulaşan Menşure Yücesan hastanede tedavi altına alındı. Yücesan'ın eşinin ise 40 kilo olduğu öğrenildi.

Yaklaşık 4 ay önce geçirdiği rahatsızlık sonucu aşırı kilo alarak 100 kilodan 230 kiloya ulaşan 3 çocuk annesi Menşure Yücesan (50), zayıflamak için Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde özel tedaviye tabi tutuluyor.

Başucundan ayrılmayan 40 kilodaki eşi Nuri Gencer (47), 5 yıllık eşi Menşure Yücesan'ın o dönemlerde 90-100 kilo civarında olduğunu, şimdiki haline kendisinin de alışamadığını söyledi. Trabzon Belediyesi'nde işi olarak çalıştığını ve aldığı maaşının büyük kısmını eşinin masraflarına harcadığını belirten Gencer, ekonomik olarak artık dayanacak gücünün kalmadığını kaydetti.

Menşure Yücesan ise sürekli ağlayarak eski günlerine bir an önce dönmek istediğini belirtirken, şişmanlığı yüzünden hasta yatağından çıkamadığını kaydetti. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı sonrasından bu yana aşırı kilo almaya başladığını ifade eden Yücesan, "Ramazan Bayramı öncesi yaklaşık 100 kilo kadar geliyordum. Ancak sonrasında aşırı kilo almaya başladım. Aşırı yemek alışkanlığım da yoktu. Herkesin yediği normal yemeklerden yiyordum. Başta KTÜ Farabi Hastanesi olmak üzere birçok hastanede tedavi gördüm. Son olarak Kurban Bayramı'nda fenalaşarak Numune Hastanesi'ne getirildim. Şimdi burada bana tedavi uygulanıyor. İnşallah eski halime dönerim" dedi.

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Klinik Şefi ve Başhekimi Doç. Dr. Ekrem Algül, hastanın tedavisini üstlendiklerini ve yakında yürütmeye çalışacaklarını söyledi. Doç. Dr. Ergül, hastanın 'orbit obez' diye tabir edilen aşırı derecede şişman grubuna giren bir hasta olduğunu kaydederek, "Son 3-4 ay hareket edemez hale geldi. Hareket edemeyince kiloları da arttı. Buna bağlı olarak solunum ve kalp problemleri ortaya çıkmaya başladı. Şişmanlığı varacağı en son noktaya kadar gelmiş. Böyle bir hastayı uygun tedavi etmezsek kaybedebiliriz. İlk geldiği güne oranla şu an durumu çok çok iyi. Solunum ve kalp problemleri ciddi rahatlamış durumda. Yatağında hareket edebiliyor. Yürümesine içinse biraz zaman gerekir. Kendisine düşük kalori diyet uyguluyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 16:14:28
Güncelleme :26 Ocak 2006 Perşembe 16:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?