4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Adalette çözüm önerisi

Trabzon Barosu Başkanı Avukat Mehmet Şentürk, radikal bir kararla ilçe adliye binalarının kapatılması gerektiğini belirterek, ilin doğu ve batısına kurulacak teşekküllü birer mahkemeyle vatandaşın sorununun daha çabuk çözüleceğini söyledi.

Trabzon İl Genel Meclisi toplantısında konuşan Şentürk, Trabzon'un yargısal konulardaki talep ve ihtiyaçları ile eksikliklerini güdeme getirdi. Şehrin yargı merkezi olarak kendini kurtarabileceğini ve bunun için dört ana temel ihtiyaç bulunduğunu kaydeden Şentürk, "Karadeniz Teknik Üniversitesi ya da özel üniversitemizde mutlaka altyapısı olan bir hukuk fakültesinin olması, Bölge Adli Tıp Kurumu ile adliye ve istinaf mahkemesi için özel müstakil binaların biran önce tahsisi gerekmektedir" dedi.

Konuşmasında Trabzon'da tartışma yaratacak bir öneri de dile getiren Şentürk, ilçe adliye binalarının kapatılması gerektiğini belirterek, "Trabzon'un bir doğusuna bir de batısına tam teşekküllü bir mahkeme kurulur ve vatandaşın sorunu daha çabuk çözülür" diye konuştu.
Trabzon Adliyesi binasının çok yetersiz olduğunu, hakim ve savcıların fiziki yetersizlik nedeniyle büyük sıkıntı çektiklerini ve vatandaşın yargı sorunlarının zamanında çözülemediğini kaydeden Öztürk, "Biz geçici bir çözüm için eski Vilayet Konağı'nın tahsisini istedik. Konsensüs sağlandı, ancak bazı imza kampanyaları düzenlendi. Kültür Bakanlığı da tahsisten vazgeçti. Avrupa'nın en önemli şehirlerinde, en görkemli binalar adliye binalarıdır. Eski Vilayet Konağı'nı biz geçici olarak istedik, buna karşı çıkanlar adalet fukarası insanlardır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 16:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?