1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Ahır operasyonu

Trabzon Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çevre sağlığını tehdit eden ve kötü görüntü oluşturan şehir içindeki ahırları yıkmaya devam ediyor.

Trabzon Belediyesi, İl Trabzon Çevre ve Orman Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü ortak çalışmayla şehir merkezinde kötü görüntü oluşturan ve çevre sağlığını tehdit eden ahırların yıkım işlemine merkez Ayasofya Mahallesi'nde devam edildi.

Trabzon'un en önemli tarihi mekanlarından biri olan Ayasofya Müzesi'nin arka kısmında bulunan iki ahır zabıta ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkımlarla ilgili bilgi veren Trabzon Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Mustafa Uzun, şehre güzel bir görünüm kazandırmak ve vatandaşların daha temiz bir çevrede yaşamlarını sürdürmeleri için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda muhtelif mahallelerde baraka şeklinde yapılmış 21 adet ahırın yıkıldığını belirten Uzun, "Ayrıca bina altlarında hayvan ahırı olarak kullanılan 17 adet hayvan ahırı boşaltıldı. Bugünkü yıkım çalışmalarımızla Ayasofya Müzesi yanında daha önce boşaltılan ve başka amaçla kullanılacakları taahhüt edilen barakalarda tekrar hayvan beslendiği tespit edildi ve bu iki baraka yıkıldı" diye konuştu.

Uzun, vatandaşlardan mahallelerde hayvan beslememeleri ve şehirlerdeki yaşam şartlarına uymalarını isteyerek, "Halk sağlığını ilgilendiren konularda asla taviz vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 16:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?