4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Aklına esen bomba ihbarı yapıyor

Trabzon'da geçen yıl şüpheli paket ve bomba ihbarı sayında bir önceki yıla oranla önemli artış görüldüğü belirtildi.

Trabzon'da 2005 yılında şüpheli paket ve bomba ihbarı sayısında önemli oranda artış meydana geldiği belirtilirken, Maçka'da yaşanan PKK olayı ile Trabzon'daki TAYAD'lılara yönelik linç girişiminin ihbar sayısının artışında etkili olduğu kaydedildi. Emniyet kuvvetlerince değerlendirilen 75 şüpheli paket, 5 bomba ihbarında ise gerçek bombaya rastlanmadığı ifade edildi. Yapılan kontrollerde fünye ile patlatılan şüpheli paketlerin çoğu boş çıkarken, ihbarların asılsız olduğu ve herhangi bir bomba düzeneğine rastlanılmadığı kaydedildi.

mniyet yetkilileri, vatandaşların şüpheli gördükleri çanta ve poşetlere yaklaşmadan ve dokunmadan durumu kendilerine bildirmelerini isterken, şüpheli şahısların da 155 numaralı polis imdat telefonuna bildirilmesi gerektiğini dile getirdi. Yetkililer, zaman zaman gündeme gelen Trabzon'da canlı bomba olabileceği konusundaki söylentilerle ilgili olarak ise vatandaşların rahat olmalarını istedi.

Öte yandan, geçen yıl Trabzon Havalimanı'nda uçakta unutulan bir poşet fünye ile patlatılırken, bomba ihbarlarının da genellikle kapalı alandaki toplantılarla ilgili yapıldığı ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 14:28:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?